Η επιδημία στην Ιταλία ξεκίνησε τον Ιανουάριο;

Επιστημονική έρευνα που παρουσιάστηκε σήμερα ρίχνει κι άλλο φως στην απαρχή της πανδημίας σε μια από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από τον κορονοϊό.

Η Ιταλία άρχισε τους ελέγχους μετά τη διάγνωση του πρώτου ντόπιου ασθενούς στις 21 Φεβρουαρίου στο Κοντόνιο, μια μικρή πόλη της Λομβαρδίας. Στη συνέχεια τα κρούσματα άρχισαν να πολλαπλασιάζονται και οι επιστήμονες πίστευαν ότι ο ιός ήταν εκεί επί εβδομάδες, «απαρατήρητος».

Όπως είπε ο Στέφανο Μέρελρ του Ιδρύματος Μπρούνο Κέσλερ, σε συνέντευξη Τύπου με την ηγεσία των υπηρεσιών Υγείας της χώρας, το Ινστιτούρο ερεύνησε τα πρώτα γνωστά περιστατικά και κατέληξε σε συμπεράσματα για την πορεία της πανδημίας.

«Καταλάβαμε ότι υπήρχαν πολλοί άνθρωποι θετικοί στην περιοχή της Λομβαρδίας πολύ πριν την 20η Φεβρουαρίου, πράγμα που σημαίνει ότι η πανδημία ξεκίνησε πολύ νωρίτερα. Σίγουρα τον Ιανουάριο, αλλά μπορεί και νωρίτερα. Δεν θα μάθουμε ποτέ», είπε προσθέτοντας ότι πεποίθηση πλέον είναι ότι ο ιός έφθασε στην Ιταλία από ομάδα ανθρώπων και όχι από ένα άτομο.

Μια ξεχωριστή έρευνα με βάση δείγματα των κρουσμάτων που καταγράφηκαν τον Απρίλιο έδειξε ότι το 44,1% των μολύνσεων έγιναν σε οίκους ευγηρίας το 24,7% είναι από τη διασπορά σε μέλη της οικογένειας. Άλλο ένα 10,8% προσεβλήθησαν σε νοσοκομεία και 4,2% σε χώρους εργασίας.

Η Ιταλία είναι η χώρες με τους περισσότερους νεκρούς παγκοσμίως, μετά τις ΗΠΑ, ενώ σήμερα ανακοινώθηκαν 420 νέοι θάνατοι, με τον τραγικό απολογισμό να είναι στους 25.969 νεκρούς.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί