Επιτέλους!- Μητσοτάκης: «Αναστέλλονται οι λειτουργίες – Ανοιχτές εκκλησίες μόνο για ατομική προσευχή»

Η κυβέρνηση, λίγη ώρα μετά τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου. ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας, εξαιρώντας την περίπτωση ατομικής προσευχής.

«Με απόφαση της κυβέρνησης αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας. Εκκλησίες παραμένουν ανοικτές μόνο για ατομική προσευχή. Η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω social media.

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι «αναστέλλεται η τέλεση κάθε είδους λειτουργίας και ιεροπραξίας σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας*, με εξαίρεση α) τις κηδείες και ταφικές εκδηλώσεις και β) την ατομική προσευχή, και στις δύο περιπτώσεις τηρουμένων αυστηρών μέτρων προστασίας (όπως αυτά θα εξειδικεύονται σε ΚΥΑ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας). Η αναστολή ισχύει για το διάστημα από 16.3.2020 έως και 30.3.2020».

Νωρίτερα, η Ιερά Σύνοδος είχε ανακοινώσει τις αποφάσεις της σχετικά με τη λειτουργία των εκκλησιών.

Δείτε: Ιερά Σύνοδος: Δεν κλείνουν οι εκκλησίες – Κατ’ ιδίαν προσευχή σε αυτές

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί