Κλιμάκιο του ΚΚΕ στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή Δημόκριτο Σαλούστρο επισκέφτηκε το αεροδρόμιο Ηρακλείου και συνομίλησε με τους εργαζόμενους στα dutyfree και τις εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης.

Στη συζήτηση μεταφέρθηκε η αγωνία των εργαζομένων για το πως θα βγάλουν την τουριστική περίοδο, η οποία ήδη χαρακτηρίζεται από ρεκόρ αφίξεων τουριστών και κερδοφορίας και την ίδια στιγμή οι εγκαταστάσεις του αεροδρομίου παραμένουν σε κακή κατάσταση και ταυτόχρονα  η εντατικοποίηση της δουλειάς χτυπάει κόκκινο καθώς και η εκμετάλλευση τους από τους εργοδότες.

Ο Δημόκριτος Σαλούστρος κάλεσε τους εργαζόμενους να εντείνουν τους αγώνες τους σε συμπόρευση με του κομμουνιστές, να συσπειρωθούν στο σωματείο τους που είναι δίπλα τους γιατί όπως αποδείχτηκε τα προηγούμενα χρόνια μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό. Η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες βρέθηκαν πάντα απέναντι τους, στηρίζοντας τους μεγαλοεργοδοτες. Αυτό έζησαν στην κρίση μέσα στην πανδημία, αλλά και σε συνθήκες ανάπτυξης του τουρισμού. Έτσι και η επόμενη κυβέρνηση ότι χρώμα και αν έχει θα είναι αντιλαϊκή και θα τους φορτώσει νέα βάρη, αφού κοινό πρόγραμμα έχουν όλα τα Κόμματα το υπερμνημόνιο του ταμείου ανάκαμψης. Γι αυτό και οι εξαγγελίες και τα ψίχουλα που τάζουν σε μισθούς και επιδόματα είναι κάλπικα, αφού θα αυξάνεται η φοροληστεία και θα διατηρούνται όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που ψήφισαν και έχουν κάνει λάστιχο τη ζωή των εργαζομένων.

Στον αντίποδα έχουν να κερδίσουν από ένα ισχυρό ΚΚΕ, που θα δυναμώσει τους αγώνες τους για επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, με πραγματικές αυξήσεις μισθών, 7ωρο, 5νθήμερο, 35ωρο, μείωση των φόρων, κατάργηση του ΦΠΑ, ουσιαστικές συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Το ΚΚΕ άλλωστε το γνωρίζουν καλά, βρέθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα στο πλευρό τους με παρεμβάσεις μέσα στη βουλή για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους, για το σοβαρό πρόβλημα στη στάθμευση που αντιμετωπίζουν και συνολικά για τα σοβαρά προβλήματα του αεροδρομίου. Και ταυτόχρονα οι κομμουνιστές πρωτοστάτησαν σε κινητοποιήσεις και παραστάσεις μέσα στο αεροδρόμιο, στο δημοτικό συμβούλιο στις επιχειρήσεις με σημαντικές κατακτήσεις, όπως την κατοχύρωση χώρου στάθμευσης για τους εργαζόμενους.

Τέλος τόνισε ότι το ΚΚΕ είναι η μόνη σταθερή  αξιόπιστη δοκιμασμένη δύναμη, που η ψήφος μένει ΚΚΕ και γυρνά πολλαπλασιαστικά προς το δικό τους συμφέρον και για τις δικές τους ανάγκες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί