Οι πρώτοι ασθενείς νικητές του κορωνοϊού

Εξιτήριο από το ΑΧΕΠΑ πήραν η 38χρονη και ο γιος της. Αναμένονται ακόμη έξι 

Στο σπίτι τoυς βρίσκονται από το απόγευμα η 38χρονη από τη Θεσσαλονίκη και ο γιος της που είχαν προσβληθεί από τον κορωνοϊό και καταγράφηκαν ως τα πρώτα κρούσματα στην Ελλάδα.

Η γυναίκα είχε εισαχθεί στις 26 Φεβρουαρίου στο θάλαμο αρνητικής πίεσης του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ ( ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό στη χώρα) όταν βρέθηκε θετική σε τεστ ανίχνευσης δύο μέρες μετά την επιστροφή της από επαγγελματικό της ταξίδι στο Μιλάνο της Ιταλίας. Τόσο η μητέρα που καταγράφηκε ως το πρώτο κρούσμα στην χώρα όσο και το παιδί της -όπως αναφέρθηκε από τους θεράποντες γιατρούς- εμφάνισαν καθ όλη την διάρκεια της νοσηλείας τους ήπια συμπτώματα. Σήμερα, αρνητικοί πλέον στα τεστ για τον κορονοιό πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο καθώς συμπληρώθηκαν οι 14 ημέρες νοσηλείας που προβλέπονται στους ασθενείς σύμφωνα με το Πρωτόκολλο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΧΕΠΑ τους δόθηκαν σχετικές οδηγίες που αφορούν ένα χρονικό διάστημα παραμονής λίγων ημερών στο σπίτι τους έτσι όπως ορίζει το σχετικό πρωτόκολλο του ΠΟΥ ενώ τα ευχάριστα νέα για τους πρώτους δύο ασθενείς που θεραπεύτηκαν από τον κορονοϊό, ανακοίνωσε κατά την διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας κ Σωτήρης Τσιόδρας.

Αντίστροφα μετρούν για εξιτήριο ακόμα έξι ασθενείς 

Αντίστροφα μετρούν για να πάρουν εξιτήριο έξι ακόμη ασθενείς οι οποίοι προσβλήθηκαν από τον κορονοϊο στην χώρα μας. Μετά την 38χρονη και τον γιο της από τη Θεσσαλονίκη οι οποίοι βγήκαν νικητές στη μάχη με τον κορονοϊο άλλοι 6 ασθενείς οι οποίοι προσβλήθηκαν από τον κορονοϊο στη χώρα και νοσηλεύτηκαν για περισσότερες από 14 μέρες όπως προβλέπει το Πρωτόκολλο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στο Αττικόν και το ΑΧΕΠΑ αναμένεται να πάρουν εξιτήριο τις επόμενες μέρες. Εκτός νοσοκομείου Αττικόν και σε καραντίνα στο σπίτι της για τις επόμενες 20 μέρες θα βρεθεί η τραπεζική υπάλληλος της Πειραιώς η οποία διαγνώστηκε θετική στο κορονοϊο Η γυναίκα που είχε ταξιδέψει πρόσφατα σε περιοχές της βόρειας Ιταλίας, όπου έχουν εντοπιστεί κρούσματα του ιού, απευθύνθηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο στο Νέο Φάληρο.

Εκεί οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να δώσει δείγμα προκειμένου να εξεταστεί για τον  κορονοϊο. Όταν τα αποτελέσματα βγήκαν θετικά οι θεράποντες ιατροί της ενημερώθηκαν για το πρωτόκολλο που έπρεπε να ακολουθήσουν και η γυναίκα που είναι καλά στην υγεία της, θα νοσηλεύεται στο εξής στο Αττικόν νοσοκομείο σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο. Ώρες μετρά και το τέταρτο κρούσμα της χώρας και δεύτερο στην Αθήνα, μία  36χρονη εκπαιδευτικός η οποία ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας. Η 36χρονη η οποία ζει στα Δυτικά Προάστια εμφάνισε ήπια συμπτωματολογία και παρέμενε σε απομόνωση στο Π.Γ.Ν. «Αττικόν».

Εκτός ΑΧΕΠΑ και θαλάμων αρνητικής πίεσης αναμένεται να βρεθούν τόσο η εκπαιδευτικός φίλη της 38χρονης, της πρώτης γυναίκας που νόσησε από τον κορονοϊο στη χώρα αλλά και ο σύζυγός της, το πρώτο τεστ του οποίου είχε βγει αρνητικό.  Και οι δύο είναι απύρετοι και σε πολύ καλά κατάσταση. Με τις βαλίτσες στο χέρι είναι άλλοι δύο ασθενείς-τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν γίνει γνωστά-καθώς ολοκληρώνουν χωρίς προβλήματα την θεραπεία.

Κουτί Πανδώρας

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί