Δεν τόλμησε να αναφερθεί στη «Θεία Κοινωνία» η Υπουργός Παιδείας (Βίντεο)

Χρειάστηκαν αρκετές επίμονες ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους για να «ψελλίσει» η υπουργός Παιδείας λίγα λόγια για το θέμα που έχει απασχολήσει τις τελευταίες ημέρες την επικαιρότητα και έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Η Νίκη Κεραμέως εμφανίστηκε σε βραδινή εκπομπή της ΕΡΤ για να τοποθετηθεί για τις εξελίξεις στην Παιδεία με αφορμή την εξάπλωση του κορονοϊού, όμως κλήθηκε να απαντήσει και για το εάν ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού μέσω της Θείας Κοινωνίας είναι υπαρκτός.

Αρχικά η υπουργός έδωσε δίκιο στην Ιερά Σύνοδο και στις προτροπές της προς τις ευάλωτες ομάδες να ακούν τις οδηγίες των ειδικών, σφυρίζοντας αδιάφορα για το ζήτημα της μετάληψης.

Σε επίμονη ερώτηση δημοσιογράφων δήλωσε πως «ό,τι έχει να κάνει με συμμετοχή σε θρησκευτική λατρεία όλων των θρησκευμάτων είναι καθαρά ατομικό θέμα του καθενός. Η πολιτεία έχει προσλάβει ειδικούς και οι ειδικοί είναι ξεκάθαροι πως ένας από τους τρόπους μετάδοσης είναι και το σάλιο».

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, πάντως, επανέλαβαν τις ερωτήσεις προς την υπουργό, με τον Ηλία Κανέλλη να ρωτά ευθέως «εάν υπάρχει ζήτημα συλλογικής ανευθυνότητας από ιεράρχες ή την εκκλησία δεν οφείλει η πολιτεία να αναλάβει δράση». Η ίδια η υπουργός συνέχισε να μιλά για την… θρησκευτική ελευθερία κλπ κλπ για να πει ξανά «οι πλέον αρμόδιοι είναι οι επιδημιολόγοι, λοιμωξιολόγοι και σύμφωνα με αυτούς οι τρόποι μετάδοσης περιλαμβάνουν και το σάλιο».

Η υπουργός Παιδείας, πάντως, θα πρέπει να αισθάνεται «θεϊκά» μιας και κατάφερε να δώσει μισές απαντήσεις χωρίς να αναγκαστεί να πει τη λέξη «Θεία Κοινωνία», ούτε να εκφέρει την προσωπική της άποψη, ούτε καν να τοποθετηθεί περαιτέρω για την υποχρέωση της κυβέρνησης να προστατεύσει το κοινωνικό σύνολο.

Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί