Τον Τούρκο πρέσβη καλεί για εξηγήσεις το ΥΠΕΞ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στο επεισόδιο με την τουρκική ακταιωρό αλλά και τις δηλώσεις Ερντογάν στην κοινοβουλευτική του ομάδα στις οποίες παρομοίασε τις εικόνες στα ελληνοτουρκικά σύνορα με «αυτά που έκαναν οι Ναζί» τόνισε ότι αναφορικά με το πρώτο θέμα έχει κληθεί ο Τούρκος πρέσβης για εξηγήσεις και ενημερώνονται όλοι οι εταίροι μας.

Δείτε: Επικίνδυνη παρενόχληση ελληνικού σκάφους από τουρκικό ανοιχτά της Κω (Βίντεο)

Ερντογάν: Ό,τι έκαναν οι Ναζί, κάνουν και οι Έλληνες στους πρόσφυγες

«Από κει και πέρα, ο Τούρκος Πρόεδρος προσπαθεί να δυναμιτίσει το κλίμα διαδίδοντας fake news αλλά η καλύτερη απάντηση είναι αυτή που έδωσε το Ισραηλιτικό Συμβούλιο που επεσήμανε πως ουδεμία σχέση υπάρχει αλλά και πως δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται τέτοιοι παραλληλισμοί για επικοινωνιακούς λόγους».

Ανακοίνωση από το υπουργείο Εξωτερικών

Το υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε έντονα τις τουρκικές ενέργειες και δηλώσεις, κάνοντας λόγο για «κλιμακούμενη πρακτική που θέτει την Άγκυρα εκτός των ευρωπαϊκών ορίων». Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Δεν εκπλήσσουν οι απαράδεκτες και καταδικαστέες σημερινές θλιβερές δηλώσεις και ενέργειες της Τουρκίας. Αποτελούν συνέχεια μιας κλιμακούμενης πρακτικής που την θέτει εκτός όχι μόνον των ευρωπαϊκών ορίων, αλλά και κάθε ευρωπαϊκής λογικής. Ορίων και λογικής που η Ελλάδα θα συνεχίσει με συνέπεια να υπερασπίζεται με όλα τα διαθέσιμα μέσα». 

Ν. Σαντορινιός: Επικίνδυνη και σκόπιμη ενέργεια

Αυστηρή γλώσσα και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ
 

Τι λέει ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

«Το σημερινό περιστατικό σύγκρουσης σκάφους ΛΣ- ΕΛΑΚΤ με Τουρκική ακταιωρό αποτελεί μια προκλητική, επικίνδυνη και σκόπιμη ενέργεια της Τουρκίας που είχε σαφή σκοπό τον εμβολισμό του Ελληνικού Σκάφους.

Ελπίζουμε όλα τα Στελέχη που επέβαιναν στο σκάφος και απέδειξαν, για μια ακόμη φορά, θάρρος, δεινή επιχειρησιακή ικανότητα και υψηλό φρόνιμα, να είναι καλά στην υγεία τους.

Το Λιμενικό Σώμα, στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης των ελληνικών θαλασσών, έχει τη γνώση και την εμπειρία να ξεπερνά τις προκλήσεις και να υπηρετεί με ήθος και αφοσίωση το σκοπό της διαφύλαξης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Αυτές τις ώρες χρειάζεται ψυχραιμία, νηφαλιότητα και ηρεμία».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί