Σε κατ’οίκον περιορισμό νοσηλευτής νοσοκομείου της Κρήτης

Είχε επιστρέψει από οργανωμένη εκδρομή με ταξιδιώτες από Χανιά και Ηράκλειο στην Αίγυπτο

Kαταστάσεις εκτάκτων αναγκών έχουν να αντιμετωπίσουν όλα τα Νοσοκομεία της χώρας με την επιδημία του κορονοϊού να έχει δημιουργήσει ήδη μια πολύ δύσκολη κατάσταση, που απαιτεί προσεκτική διαχείριση τόσο από όλους τους πολίτες όσο και από το νοσοκομειακό προσωπικό.

Ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας Μανώλης Καλλιονάκης μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι για το πως αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο την κατάσταση ως τώρα και τι σχεδιασμός υπάρχει.

Ήδη όσοι πηγαίνουν στο Νοσοκομείο βλέπουν πως στην είσοδο του Νοσοκομείου έχει διαμορφωθεί μια αίθουσα όπου όσοι παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα θα περνούν πρώτα από εκεί, ενώ στον προαύλιο χώρο έχει τοποθετηθεί και ένας άλλος θάλαμος όπου εκεί θα κατευθύνονται ασθενείς ώστε να δώσουν δείγματα εφόσον κάτι τέτοιο κρίνεται απαραίτητο. Παράλληλα στο Νοσοκομείο έχει διαμορφωθεί και ένα απομονωμένο δωμάτιο στο οποίο θα νοσηλευτεί κάποιος αν χρειαστεί μέχρι να υπάρχουν τα αποτελέσματα των δειγμάτων.

Ο κ. Καλλιονάκης τόνισε πως ο κόσμος της περιοχής δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να επισκέπτεται άσκοπα το Νοσοκομείο, ενώ όσοι έχουν υποψίες πως μπορεί να έχουν προσβληθεί, έχουν ταξιδέψει σε χώρες με κρούσματα, η απλά θέλουν να εξεταστούν επειδή παρουσιάζουν κάποια συμπτώματα ασθένειας, θα πρέπει να επικοινωνούν πρώτα είτε με το Νοσοκομείο είτε με τον ΕΟΔΥ, ώστε να λαμβάνουν οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν και με ποιο τρόπο να εξεταστούν.

Αυτές τις μέρες όπως είπε ένας νοσηλευτής του Νοσοκομείου βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό για 14 ημέρες, αφού είχε επιστρέψει από οργανωμένη εκδρομή με ταξιδιώτες από Χανιά και Ηράκλειο στην Αίγυπτο. Ο νοσηλευτής δεν έχει παρουσιάσει κανένα σύμπτωμα ασθένειας, όμως θα παραμείνει σπίτι του για 14 μέρες όπως προβλέπουν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Ο κ. Καλλιονάκης τόνισε πως κανείς δεν πρέπει να πανικοβάλλεται από την κατάσταση, όμως δεν πρέπει να προσπερνά και όσα συμβαίνουν αψήφιστα και να λαμβάνει προσωπικά μέτρα υγιεινής και να ακολουθεί τις συστάσεις από τις αρμόδιες αρχές.

Ράδιο Λασίθι

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί