Προπηλάκισαν εργαζόμενο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη Μόρια

Έκρυθμο είναι το κλίμα στη Λέσβο, τον τελευταίο καιρό, αφού οι αιτούντες άσυλο στοιβάζονται σε απάνθρωπες συνθήκες και ομάδες ατόμων, εκμεταλλευόμενες τις διαμαρτυρίες κατοίκων για την κατάσταση στα νησιά, προχωρούν σε πογκρόμ, μπλόκα, προπηλακισμούς και face control κατά προσφύγων, μεταναστών αλλά και όσων Ελλήνων εκτιμούν πως εργάζονται σε θέσεις που έχουν να κάνουν με το προσφυγικό.

Μετά τις επιθέσεις της Τρίτης (4/2) η Αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις επτά ατόμων οι οποίοι οδηγήθηκαν την Παρασκευή στον εισαγγελέα με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής ομάδας και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων καθώς έφεραν αυτοσχέδια ξύλινα ρόπαλα, μεταλλικές ράβδους και κουκούλες full face. Αφού μεταφέρθηκαν στον εισαγγελέα αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι την Παρασκευή.

Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, (8/2) ένα ακόμη περιστατικό έλαβε χώρα,στα σημεία που στήνονται καθημερινά μπλόκα όπως κατέγραψε το News 24/7 σε χθεσινό του ρεπορτάζ. Συγκεκριμένα, εκείνη την ημέρα προέκυψε μια βλάβη στην κλινική των Γιατρών Χωρίς Σύνορα που βρίσκεται έξω από το καμπ της Μόριας, όπου αυτή την περίοδο βρίσκονται περίπου 20.000 αιτούντες άσυλο.

Ένας από τους εργαζόμενους ενημερώθηκε και κλήθηκε στο σημείο για να ελέγξει τι συμβαίνει χρησιμοποιώντας όχημα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Διερχόμενος από το χωριό της Μόριας για να μεταβεί στο καμπ, έπρεπε να περάσει από σημείο στο οποίο είχε στηθεί μπλόκο. Το πλήθος, βλέποντας τα διακριτικά της οργάνωσης σταμάτησε το όχημα, προπηλάκισε τον εργαζόμενο, του επιτέθηκε φραστικά και άρχισε να χτυπά το αυτοκίνητο. Ο ίδιος κατάφερε να τελικά να φύγει από το σημείο, ενώ στη συνέχεια έγινε καταγγελία στην Αστυνομική Διεύθυνση για το περιστατικό.

Σε δήλωσή τους, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα επισημαίνουν για το συμβάν: “Το βράδυ του Σαββάτου στη Λέσβο ένα από τα μέλη του προσωπικού μας προπηλακίστηκε από μια μικρή ομάδα κατοίκων, ενώ οδηγούσε αυτοκίνητο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στο χωριό της Μόριας. Αυτό είναι το πιο πρόσφατο από τα περιστατικά βίας που έχουν σημειωθεί στη Λέσβο τις τελευταίες ημέρες. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα βρισκόμαστε στη Λέσβο από το 2008, παρέχοντας υπηρεσίες υγείας στους αιτούντες άσυλο που έρχονται στην Ελλάδα. Αυτή είναι η πρώτη φορά που κάποιο μέλος του προσωπικού μας προπηλακίζεται εν ώρα καθήκοντος. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα εργαζόμαστε ασταμάτητα για να καλύψουμε το τεράστιο κενό που αδυνατεί να καλύψει η κυβέρνηση στον τομέα της παροχής υγειονομικής περίθαλψης στους 20.000 άνδρες, γυναίκες και παιδιά που σήμερα βρίσκονται παγιδευμένοι στη Μόρια. Αντιλαμβανόμαστε ότι η Λέσβος, όπως και τα άλλα ελληνικά νησιά, έχουν φτάσει σε οριακό σημείο λόγω των αυξημένων αφίξεων και της τεράστιας συμφόρησης, αλλά ανησυχούμε για τις αυξημένες εντάσεις στη Λέσβο και καταδικάζουμε έντονα κάθε πράξη βίας. Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να δράσει άμεσα και να προχωρήσει στην αποσυμφόρηση του νησιού το συντομότερο δυνατό”.

News247.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί