Προπηλακισμός φωτορεπόρτερ από μπράβους του Μιχαλολιάκου

Την «προκλητικά παθητική στάση της ελληνικής αστυνομίας» για τους τραμπουκισμούς έξω από το σπίτι του αρχηγού της ναζιστικής οργάνωσης καταγγέλλει η ΕΦΕ

Την έντονη αγανάκτησή της για το γεγονός ότι για πολλοστή φορά άνθρωποι της ενημέρωσης έγιναν στόχος τραμπουκισμού, μπροστά στα μάτια αστυνομικών, οι οποίοι δεν έδειξαν κανένα ενδιαφέρον και δεν προχώρησαν σε καμία κίνηση για την προστασία τους, εκφράζει η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας.

«Μπράβοι με καλυμμένα πρόσωπα έσπασαν κάμερες και έκοψαν καλώδια από φορητό wifi router συναδέλφων. Ανενόχλητοι απείλησαν, προπηλάκισαν, χτύπησαν ανθρώπους, έσπασαν εξοπλισμό και έβρισαν, έξω από την κατοικία του καταδικασμένου από το Εφετείο Νικόλαου Μιχαλολιάκου» υπογραμμίζει σε ανακοίνωση η ΕΦΕ.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, στο χώρο υπήρχαν αστυνομικοί της ασφάλειας από τους οποίους δεν υπήρξε καμία αντίδραση και χρειάστηκε ένας από τους φωτορεπόρτερ να καλέσει την άμεση δράση. Αποτέλεσμα, οι δράστες να φύγουν ανενόχλητοι πριν φτάσουν οι δύο μηχανές με τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ.

«Η “προστασία του πολίτη” ή η “προστασία της ελευθερίας του τύπου”; Έννοιες άγνωστες» υπογραμμίζει η ΕΦΕ και κάνει λόγο για «προκλητικά παθητική στάση της ελληνικής αστυνομίας». «Σήμερα οι δράστες έσπασαν φωτογραφικό εξοπλισμό και προπηλάκισαν συναδέλφους. Στο μέλλον τι;» το ερώτημα με το οποίο κλείνουν την καταγγελία τους οι φωτορεπόρτερ.

Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί