Κατεπείγουσα έρευνα του Αρείου Πάγου για την ΕΕΑ – Ελέγχεται και ο Αυγενάκης

Καταγγελία για δωροδοκία μέλους της Επιτροπής

Ο Άρειος Πάγος προχωράει σε κατεπείγουσα έρευνα για την ΕΕΑ, ενώ αναμένεται να προβεί ακόμα και σε άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμό των μελών της αλλά και σε άρση του τηλεφωνικό απορρήτου των συνομιλιών τους, σύμφωνα με την αποκάλυψη της εκπομπή «Δίκη στο OPEN».

Στην ίδια εκπομπή, ο αντιπρόεδρος ΙΔΕΑΔ και νομικός Γιώργος Παναγόπουλος αποκάλυψε το όνομα του μέλους της ΕΕΑ, για το οποίο είχε αναφέρει πως είχε δωροδοκηθεί, στοιχεία που όπως αναφέρει κατέθεσε και στον εισαγγελέα. Ο λόγος για τον κ. Ηλία Αρκούδη, μέλος της ΕΕΑ. Στον… απόηχο του σκεπτικού της εισήγησης για το θέμα του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη.

Υπενθυμίζεται ότι την παρέμβαση της εισαγγελέα εφετών Αθηνών προκάλεσε και η χρονική επιλογή της εισήγησης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για την υπόθεση πολυιδιοκτησίας ΠΑΟΚ – Ξάνθης. Γι’ αυτό τον λόγο κατατέθηκαν νέες μηνύσεις από την πλευρά του Ολυμπιακού και του Σάββα Θεοδωρίδη, με τους «ερυθρόλευκους» να ζητούν την άρση τηλεφωνικού απορρήτου για την Εισαγγελέα Εφετών.

Όσον αφορά στις νέες εξελίξεις, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας έδωσε παραγγελία προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Βαγγέλη Ιωαννίδη να διερευνηθεί κατά απόλυτη προτεραιότητα η δικογραφία για την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Ο κ. Πλιώτας ζήτησε από τον κ. Ιωαννίδη να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε η υπόθεση που αποκάλυψε η «Δίκη στο Open», να μπει εξονυχιστικά στο δικαστικό μικροσκόπιο και εφόσον κριθεί, να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των μελών της ΕΕΑ και να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο των συνομιλιών τους. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου εκτιμά ότι η αναφορά της εισαγγελέως Εφετών Αθηνών και εποπτεύουσας της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βιργινίας Σακελλαροπούλου πρέπει να ερευνηθεί «κατεπειγόντως και μέχρι το… κόκκαλο».

Ο κ. Ιωαννίδης ανέθεσε, μάλιστα, τη δικογραφία σε εισαγγελέα της ποινικής δίωξης και όχι σε αθλητικό εισαγγελέα, προκειμένου να διερευνηθεί η διάπραξη κακουργημάτων και πλημμελημάτων, με βάση τα άρθρα 184 και 189 του Ποινικού Κώδικα και το άρθρο 41 του αθλητικού νόμου. Ελέγχεται η ποινική ευθύνη του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, αλλά και πέντε μελών της ΕΕΑ που ψήφισαν στην υπόθεση ΠΑΟΚ – Ξάνθης (Τζουλάκης, Φαραντούρης, Αρκούδης, Μαρούπα και Δερδεμέζης). Δεν αποκλείεται επέκταση της δικαστικής έρευνας και για άλλα αδικήματα, όπως δωροδοκία – δωροληψία.

«Ο Αρκούδης ζήτησε να δωροδοκηθεί»

Αίσθηση έχει προκαλέσει και η αποκάλυψη του αντιπροέδρου του ΙΔΕΑΔ και γνωστού νομικού Γιώργου Παναγόπουλου, ο οποίος ανέφερε στην εκπομπή «Δίκη στο OPEN» το όνομα του μέλους της ΕΕΑ, για το οποίο είχε αναφέρει πως είχε δωροδοκηθεί. Τόνιζε ότι αυτός είναι ο κ. Ηλίας Αρκούδης, μέλος της ΕΕΑ. Υπογράμμισε, ακόμα, ότι αυτά τα στοιχεία τα κατέθεσε και στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Παναγόπουλου: «Ήταν Δεκέμβριος του 2019, όταν ήμουν στα δικαστήρια και είδα συνάδελφό μου να συνομιλεί με τον Αρκούδη. Μίλησα μετά με τον συνάδελφό μου, που είχε την συνάντηση με τον Αρκούδη και μου είπε επί λέξη «το λαμόγιο θέλει χρήματα», αφορούσε υπόθεση αδειοδότησης ομάδας της Football League που είχε μάλιστα και νέον ιδιοκτήτη. Ο συνάδελφος μου ζήτησε να μην κατονομαστεί».

Η εκπομπή «Δίκη στο OPEN» αναζήτησε τον κ. Αρκούδη προκειμένου να τοποθετηθεί για τις καταγγελίες του κ. Παναγόπουλου αλλά δεν απάντησε στα τηλεφωνήματα που δέχθηκε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί