Νέοι κόμβοι στο Πολυτεχνείο Κρήτης, μετά τον άδικο χαμό της Στέλλας και του Γιάννη (Φωτο)

Ένας χρόνος και κάτι, μετά από το τραγικό δυστύχημα που συγκλόνισε τα Χανιά και όλη τη χώρα και έκοψε το νήμα της ζωής σε δύο νέους ανθρώπους, το Γιάννη και τη Στέλλα, έξω από το Πολυτεχνείο Κρήτης που φοιτούσε η άτυχη νεαρή.

Το Πολυτεχνείο Κρήτης θέλοντας να συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση των μελών του όσον αφορά στην ασφαλή οδήγηση, στην προώθηση της σωστής οδηγικής συμπεριφοράς και πάνω από όλα στην ασφάλεια των φοιτητών του, διοργάνωσε καθόλη τη διάρκεια της Τετάρτης την “Ημέρα για την Οδική Ασφάλεια”, αφιερωμένη στη μνήμη της Στέλλας και του Γιάννη”.

Με σύνθημα “Προτεραιότητα στη ΖΩΗ!”, καθόλη τη διάρκεια της ημέρας το Πολυτεχνείο προσέφερε δράσεις ευαισθητοποίησης σχετικά με την οδική ασφάλεια και την οδηγική συμπεριφορά με αποκορύφωμα την εσπερίδα σε αμφιθέατρο του Ιδρύματος όπου αναφέρθηκε ανοικτά ο σχεδιασμός για την οδική ασφάλεια στην περιοχή.

Συμπληρώνεται ένας χρόνος και 2 μήνες περίπου από το τραγικό δυστύχημα που σκοτώθηκαν τα 2 παιδιά, η Στέλλα κι ο Γιάννης και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, το Πολυτεχνείο Κρήτης οργάνωσε διάφορες δράσεις ευαισθητοποίησης της πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά και του κοινού, ενώ συνενώνουμε τις δυνάμεις μας με το Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας “Πάνος Μυλωνάς”, ώστε να αποφύγουμε άλλους θανάτους και άλλους τραυματισμούς από τα τροχαία, δήλωσε ο Πρύτανης του Ιδρύματος Ευάγγελος Διαμαντόπουλος.

3 νέοι κόμβοι στην ευθεία του Πολυτεχνείου

Σε συνέχεια των παρεμβάσεων στο οδικό τμήμα μπροστά από το Πολυτεχνείο Κρήτης μετά την τοποθέτηση φαναριών, έρχεται με την ολοκλήρωση της μελέτης για την δημιουργία νέων κυκλικών κόμβων στην ευθεία μπροστά από την πύλη του Ιδρύματος και μέχρι την πόλη των Κουνουπιδιανών.

Όπως είπε στο χαιρετισμό του ο διευθύνοντας σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Φώτης Καζάσης, οι 3 νέοι κόμβοι θα συμβάλουν στην ασφάλεια για οδηγούς και πεζούς στην περιοχή ενώ θα σχηματιστούν αφενός ένας μπροστά από την είσοδο του Πολυτεχνείου, ένας στα σχολικά κτίρια του πρώην Πολυκλαδικού Λυκείου και τέλος ένας ακόμη μπροστά σε γνωστό σουπερμάρκετ στην είσοδο των Κουνουπιδιανών.Μάλιστα ο διοικητής της Τροχαίας Χανίων Γιάννης Βλαχάκης εστίασε τις αιτίες των τροχαίων κυρίως στην κακή νοοτροπία των οδηγών όπου δεν υπολογίζουν και δεν τηρούν τα μέτρα ασφαλείας και προστασίας στην οδήγηση, με την υπηρεσία να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα και αυτό αποδίδει, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία από τους ελέγχους εντός της πόλης.

Η κα Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά, πρόεδρος Δ.Σ. Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) “Πάνος Μυλωνάς” είχε εισήγηση στο θέμα «Οδική Ασφάλεια: Θέμα Παιδείας και Πολιτισμού», ενώ στο περιθώριο των εκδηλώσεων δήλωσε: “Ιδιαίτερη μέρα για μας γιατί σήμερα υπογράψαμε με το Πολυτεχνείο Κρήτης Μνημόνιο Συνεργασίας, ώστε να συνεργαστούμε στα θέματα τις κυκλοφοριακής αγωγής, της εκπαίδευσης και της έρευνας, γιατί στον τόπο μας αξίζουμε ένα καλύτερο περιβάλλον με ασφάλεια για μας και τα παιδιά μας”.

Στην εκδήλωση παρέστη και η μητέρα της αδικοχαμένης Στέλλας, εμφανώς καταβεβλημένη από τον χαρακτήρα της εκδήλωσης, που παρακολούθησε όλες της ομιλίες και χωρίς να κάνει κάποιο ιδιαίτερο σχόλιο, συμμετείχε στο στόχο της εκδήλωσης.

zarpanews.gr

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί