“Γιατί δεν πιστεύουμε τις διαβεβαιώσεις του Δήμαρχου ότι δεν θα κοπούν δέντρα στο πάρκο Γεωργιάδη”

Με νέα ανακοίνωσή τους οι Φυλές του Πάρκου ενημερώνουν για τις προσαγωγές που σημειώθηκαν εχθές μετά τα επεισόδια στο πάρκο Γεωργιάδη, ενώ παράλληλα εξηγούν γιατί δεν πιστεύουν τις διαβεβαιώσεις του Δήμαρχου Ηρακλείου ότι δεν θα κοπούν δέντρα.

Δείτε:

Μπουλντόζες και αστυνομία στο πάρκο Γεωργιάδη – Ένταση και επεισόδια με πολίτες που διαμαρτύρονται (Φωτο)

Σε προσαγωγές προχωρά η Αστυνομία για το Πάρκο Γεωργιάδη

“Πώς μας συνέλαβαν και μας έγδυσαν στην ασφάλεια για τα επεισόδια στο Πάρκο Γεωργιάδη”

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση των Φυλών αναφέρεται:

Χθες, στο πάρκο Γεωργιάδη, συμπολίτες μας δέχθηκαν επίθεση από την αστυνομία. Κατά τη διάρκεια της ημέρας έγιναν 12 προσαγωγές στους γύρω δρόμους, εκ των οποίων η μια μετατράπηκε σε σύλληψη, παρόλο που είχαν ταυτότητα μαζί τους. Στη ΓΑΔΗ, τους ανάγκασαν να γδυθούν και τα όργανα της τάξης τους τράβηξαν φωτογραφίες με τα κινητά τους. Ο λόγος για όλα αυτά;

Ο Δήμος Ηρακλείου αποφάσισε να υλοποιήσει το έργο «ανάπλασης» του πάρκου. 
Φυσικά, μετά από το 10μηνο αγώνα και τις συνεχείς διαμαρτυρίες, ο Δήμος γνώριζε ότι θα μας έβρισκε απέναντί του, όπως είχαμε δεσμευτεί να κάνουμε.
Οι διαβεβαιώσεις του δήμου και του δημάρχου προσωπικά, ότι δε θα υλοποιηθεί κατά γράμμα η «Μελέτη Εφαρμογής» και άρα ότι δε θα κοπεί κανένα δέντρο, δεν μπορούν να γίνουν πιστευτές, για δύο λόγους:
1) Στη μελέτη που έχει εγκριθεί από το ΕΣΠΑ, δεν γίνονται τροποποιήσεις και αλλαγές γιατί διαφορετικά δε θα χρηματοδοτηθεί το έργο,
2) Δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη για το ότι το πάρκο Γεωργιάδη δε θα καταντήσει σαν την πλατεία Ελευθερίας, το πάρκο Θεοτοκοπούλου ή την πλατεία Κορνάρου.

Και ποιος δε θέλει να αναβαθμιστεί το πάρκο, για παράδειγμα να φτιαχτεί το οδόστρωμα, να συντηρηθεί η παιδική χαρά, να γίνει προσβάσιμος ο χώρος στα άτομα με κινητικές δυσκολίες;
Καλούμε το Δήμο να ακυρώσει τη «Μελέτη Εφαρμογής» και να ξεκινήσει τη δημόσια διαβούλευση για μια νέα μελέτη, όπου θα συζητηθούν όλα εξ αρχής.
Δεν έχουμε την πολυτέλεια στο Ηράκλειο να παίζουμε με το ελάχιστο πράσινο που έχει απομείνει.

ΕΛΑΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ
ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΕΚΕΙ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί