Ευ. Αποστολάκης: Από σήμερα το «στήσιμο» γεφυρών του Στρατού

Στα Χανιά έφτασε χθες το απόγευμα μετά τις 16.30 ο Υπουργός  Εθνικής Άμυνας, κ. Ευάγγελος Αποστολάκης.

Δείτε: Στην Κρήτη ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας – Ήρθαν οι δύο πρώτες γέφυρες του στρατού (Φωτο)

Ο ίδιος ο Υπουργός έδωσε εντολή για να διατεθεί προσωπικό και μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων, για την αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα στην Κρήτη.

Οι δύο πρώτες γέφυρες τύπου Belley με συνοδά οχήματα και τεχνικό προσωπικό μεταφέρθηκαν στα Χανιά με δρομολόγιο ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας, ενώ διατηρείται ετοιμότητα αποστολής δύο επιπλέον συλλογών γεφυρών ομοίου τύπου.

Ο Υπουργός συναντήθηκε αργά το απόγευμα  με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, στην ΠΕ Χανίων για την αποκατάσταση της πρόσβασης-κυκλοφορίας με την τοποθέτηση γεφυρών του στρατού στις κατεστραμμένες από την θεομηνία υποδομές.

Στην επιτόπου επίσκεψη που ακολούθησε από τον Υπουργό και τον Περιφερειάρχη παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Απόστολου Βουλγαράκη, του Δημάρχου Γιάννη Μαλανδράκη, κλιμακίου τεχνικών του στρατού, αποφασίστηκε να τοποθετηθούν άμεσα στις Βρύσες και στον Πλατανιά οι δυο πρώτες γέφυρες που ήρθαν σήμερα από Αθήνα.

Όπως ανακοινώθηκε, από αύριο το πρωί ξεκινούν από τον στρατό οι εργασίες τοποθέτησης των γεφυρών με στόχο την άμεση αποκατάσταση της πρόσβασης-κυκλοφορίας στις κατεστραμμένες υποδομές. «Είχαμε μιλήσει με τον Υπουργό Υποδομών με τον Περιφερειάρχη και στόχος μας είναι να βοηθήσουμε την Περιφέρεια τους φορείς, ώστε να αποκατασταθεί η κυκλοφορία με ασφάλεια για τους πολίτες» δήλωσε ο Υπουργός.

Ο κ. Αποστολάκης και ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκαν στην συνέχιση της συνεργασίας με γνώμονα την διασφάλιση της ανθρώπινης ασφαλείας στο επίπεδο των υποδομών ενώ εξέφρασαν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του 60χρονου από τον Εμπρόσμερο Αποκορώνου που πνίγηκε από τα ορμητικά νερά του ποταμού ,αλλά και στις οικογένειες των τεσσάρων θυμάτων πριν λίγες ημέρες στον Γεροπόταμο στην Μεσαρά Ηρακλείου.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί