Πτώση F-4 Phantom: Το «ύστατο χαίρε» στον σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη

Πέφτει σήμερα Παρασκευή η αυλαία της τραγωδίας με την πτώση του μοιραίου Phantom, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους.

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στον Γρανίτη Δράμας κηδεύεται ο σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης. Στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η εξόδιος ακολουθία, στην οποία θα παρευρεθούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία αποτελούμενη από τον τομεάρχη Άμυνας, Θοδωρή Δρίτσα, τον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Χρήστο Χριστοδούλου και τον τομεάρχη Δικαιοσύνης Θεόφιλο Ξανθόπουλο.

Τριήμερο πένθος στον δήμο Κάτω Νευροκοπίου

Όπως αποφάσισε ο δήμος Κάτω Νευροκοπίου, κηρύσσεται τριήμερο πένθος και οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα Δημοτικά Καταστήματα και κτίριά του. Σήμερα, οι υπηρεσίες του δήμου θα παραμείνουν κλειστές από τις 11 το πρωί σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής προς τον εκλιπόντα, ενώ κλειστά θα μείνουν και τα σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου. Τέλος, αποφασίστηκε να ονομαστεί μία κεντρική οδός ή ένα δημοτικό κτήριο του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου «Σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης».

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων, τιμώντας τους δυο αεροπόρους, τους απέδωσε τον ανώτατο βαθμό της ηγεσίας της Πολεμικής Αεροπορίας, ονομάζοντάς τους Αντιπτεράρχους.

Χθες, σε κλίμα βαθιάς οδύνης κηδεύτηκε στην Τρίπολη ο συγκυβερνήτης του Phantom, Μάριος-Μιχαήλ Τουρούτσικας, παρουσία της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί