Πτώση F-4 Phantom II: Νεκρός θεωρείται ο 31χρονος κυβερνήτης Ευστάθιος Τσιτλακίδης

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης και μετά την συμπλήρωση δύο ημερών από την συντριβή του μαχητικού της Πολεμικής Αεροπορίας στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, ότι «σήμερα Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023, ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις έρευνας – διάσωσης για τον εντοπισμό και του κυβερνήτη του αεροσκάφους F-4E Phantom II, Σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη, 31 ετών, που ακολούθησαν το αεροπορικό δυστύχημα της 30ης Ιανουαρίου 2023, 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου της Ανδραβίδας. Η συγκέντρωση και η ανάλυση των ευρημάτων, επιβεβαίωσαν τον θάνατό του».

Δείτε επίσης:

Πτώση F-4 Phantom II: Νεκρός ο ένας πιλότος – Αγωνία για τον δεύτερο

Πτώση μαχητικού στη θάλασσα στην Ανδραβίδα- Σε εξέλιξη η αναζήτηση των δύο ιπτάμενων

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ ουσιαστικά ολοκληρώνει την διαδικασία αναζήτησης πιθανών επιζόντων και μετατρέπει τις σε εξέλιξη επιχειρήσεις στον Κυπαρισσιακό Κόλπο σε διαδικασία αναζήτησης του νεκρού και του αεροσκάφους. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ήδη η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων έχει αποφασίσει αυτές να συνεχιστούν μέχρι να υπάρξει απτό αποτέλεσμα. Στο πλαίσιο αυτό, γίνεται προσπάθεια ταχείας επισκευής προβλήματος στον ένα κινητήρα του ωκεανογραφικού «Ναυτίλος» (A478), προκειμένου να πλεύσει στην περιοχή.

Το σκάφος διαθέτει ηλεκτρονικά συστήματα χαρτογράφησης και «σκαναρίσματος» βυθού, που μπορούν να προσδιορίσουν το σημείο στο οποίο βρίσκεται πιθανώς η άτρακτος του F-4. Σε αυτήν, στο πίσω μέρος του διθέσιου κοκ-πιτ, βρίσκεται ο καταγραφέας πτήσης, το αντίστοιχο «μαύρο κουτί» των μαχητικών, που καταγράφει τα βασικά δεδομένα πτήσης, τα δεδομένα του ραντάρ, τις συνομιλίες μεταξύ των πιλότων και αυτές με άλλα αεροσκάφη και τον πύργο ελέγχου, κτλ., καθώς και εικόνα από την κάμερα που διαθέτει το κάθε μαχητικό. Εφόσον ανακτηθεί, θεωρείται ότι θα δώσει τις απαντήσεις που ζητούν οι συγγενείς των δύο ιπτάμενων και οι ειδικοί της ΠΑ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί