Βαθιά συγκίνηση στον τελευταίο αποχαιρετισμό του κυβερνήτη του μοιραίου Phantom

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης και με τιμές αντιπτεράρχου κηδεύτηκε στο Νευροκόπι Δράμας ο σμηναγός Στάθης Τσιτλακίδης, ο κυβερνήτης του μοιραίου F-4 Phantom, που κατέπεσε ανοιχτά της Ανδραβίδας.

Βουβός ο πόνος των οικείων του, με έναν συνάδελφό του και τον αδελφό του να τον αποχαιρετούν με επικήδειους, στο εσωτερικό του μικρού ιερού ναού, όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία, στη γενέτειρά του, στο ορεινό χωριό Γρανίτης της Δράμας.

Ευστάθιος Τσιτλακίδης κηδεία
(INTIME NEWS)

«Ήρθε ο ήρωάς μας, είχες ακόμα πολλά να προσφέρεις στην Πολεμική Αεροπορία, αλλά δυστυχώς έφυγες πολύ νωρίς», ανέφερε στον επικήδειό του, συνάδελφός του, με έκδηλη συγκίνηση.

«Ποτέ δεν υπήρξες ένας απλός άνθρωπος. Ήσουν πάντα ένας ήρωας. Τιμούμε την προσπάθεια κάποιου να καταφέρει το αδύνατο με κάθε κόστος. Μας έδειξες τον δρόμο, εδώ, στο ακριτικό Νευροκόπι. Απέδειξες ποια είναι τα ιδανικά και οι αξίες της πατρίδας μας. Έδειξες έμπρακτα την έννοια της φιλίας, της συντροφιάς και της οικογένειας», ανέφερε, από την πλευρά του, ο αδελφός του.

Της πομπής που μετέφερε το σκεπασμένο με την ελληνική σημαία φέρετρο στον ιερό ναό Παμμεγιστών Ταξιαρχών, στον Γρανίτη Δράμας, προπορευόταν αξιωματικός – συνάδελφός του, που κρατούσε το ξίφος και το πηλήκιό του και ο οποίος τον Οκτώβριο θα γινόταν κουμπάρος στον γάμο του.

Συντετριμμένοι ήταν οι γονείς του Στάθη Τσιτλακίδη. Η μητέρα του 31χρονου πιλότου, έλεγε ψιθυριστά «ψηλά, ψηλά» και κοίταζε τον ουρανό.

κηδεία Στάθη Τσιτλακίδη

Υποβασταζόμενη έφτασε και η σύντροφος του πιλότου Στάθη Τσιτλακίδη κρατώντας μία κοινή τους φωτογραφία στα χέρια της.

κηδεία Στάθη Τσιτλακίδη 2

Παρόντες στην εξόδιο ακολουθία ήταν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία αποτελούμενη από τον τομεάρχη Άμυνας, Θοδωρή Δρίτσα, τον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Χρήστο Χριστοδούλου και τον τομεάρχη Δικαιοσύνης Θεόφιλο Ξανθόπουλο.

Τριήμερο πένθος στον δήμο Κάτω Νευροκοπίου

Όπως αποφάσισε ο δήμος Κάτω Νευροκοπίου, κηρύσσεται τριήμερο πένθος και οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα Δημοτικά Καταστήματα και κτίριά του. Σήμερα, οι υπηρεσίες του δήμου θα παραμείνουν κλειστές από τις 11 το πρωί σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής προς τον εκλιπόντα, ενώ κλειστά θα μείνουν και τα σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου. Τέλος, αποφασίστηκε να ονομαστεί μία κεντρική οδός ή ένα δημοτικό κτήριο του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου «Σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης».

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων, τιμώντας τους δυο αεροπόρους, τους απέδωσε τον ανώτατο βαθμό της ηγεσίας της Πολεμικής Αεροπορίας, ονομάζοντάς τους Αντιπτεράρχους.

Χθες, σε κλίμα βαθιάς οδύνης κηδεύτηκε στην Τρίπολη ο συγκυβερνήτης του Phantom, Μάριος-Μιχαήλ Τουρούτσικας, παρουσία της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί