Καταστρέφουν με σχέδιο το ΕΣΥ: Χάος στο Ρέθυμνο – Μετά το νοσοκομείο διαλύουν και τα ΚΥ – Μαζικές παραιτήσεις

Χάος στον χώρο της υγείας στο Ρέθυμνο με τους γιατρούς να κρούουν επανειλημμένα τον «κώδωνα» του κινδύνου χωρίς αποτέλεσμα. Οι τελευταίες εξελίξεις φανερώνουν τα οξυμένα προβλήματα με τις παραιτήσεις συντονιστών διευθυντών και των αναπληρωτών τους από τα κέντρα Υγείας Σπηλίου, Ανωγείων, Αγ. Φωτεινής και Περάματος να αυξάνουν την πίεση.

Οι παραιτηθέντες αποφάσισαν να «απαντήσουν» με αυτό τον τρόπο στα «εντέλλεσθε» της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης που ζήτησε οι γενικοί γιατροί των Κέντρων Υγείας να καλύπτουν βάρδιες στο ΤΕΠ της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Ρεθύμνης.

Οι ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στο μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού παραμένουν μεγάλες, και οι εναπομείναντες υπηρετούντες – σε αυτό- γιατροί και νοσηλευτές καλούνται καθημερινά να σηκώσουν ένα τεράστιο βάρος, εγγυώμενοι για τις στοιχειώδεις- έστω-παροχές υγειονομικής περίθαλψης στους πολίτες και στους επισκέπτες του Ρεθύμνου.

Ιδιαίτερα τούς θερινούς μήνες, με τον πολλαπλασιασμό του πληθυσμού, εξαιτίας και της πολυπληθούς παρουσίας τουριστών σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του νομού, τα περιστατικά με μαθηματική ακρίβεια είναι εύληπτο ότι αυξάνονται, πολλές φορές με ραγδαίο ρυθμό.

Αυτό πάντως είναι κι ένα απ’ τα κύρια επιχειρήματα των μέχρι πρότινος διευθυντών των Κέντρων Υγείας, που παραιτούμενοι αντέδρασαν, θέλοντας να “παγώσουν” τυχόν αποδυνάμωση των δομών τους. Εξάλλου, την καλοκαιρινή περίοδο οι ανάγκες είναι αυξημένες και στην ενδοχώρα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί