Τα αστεία έχουν τελειώσει, Κυριάκο

Από το καλοκαίρι και μετά η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει μπει σε μια διαδικασία επιταχυνόμενης φθοράς, λόγω της διαχείρισης που έκανε στις πυρκαγιές αλλά και του αποκλεισμού δεκάδων χιλιάδων υποψηφίων από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Τώρα έχει να διαχειριστεί και το ζήτημα της ακρίβειας.

Το κυβερνητικό αφήγημα λέει ότι η άνοδος των τιμών σε όλα σχεδόν τα είδη πρώτης ανάγκης είναι διεθνές φαινόμενο και κανείς δεν μπορεί να κάνει κάτι πέρα από το να περιμένει την εκτόνωσή του. Αυτό είναι ένα βολικό αφήγημα.

Στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να κάνει μια κυβέρνηση για να χτυπήσει την κερδοσκοπία, αρκεί φυσικά να το θέλει. Αλλά αυτή η κυβέρνηση δεν θέλει.

Οι ανατιμήσεις στο ρεύμα είναι το πιο σοβαρό παράδειγμα, επειδή προκαλούν αλυσιδωτές αυξήσεις σε ολόκληρη την αγορά και οδηγούν σε απόγνωση τις μικρές επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.

Η κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει στον κόσμο γιατί το κόστος του ρεύματος στην Ελλάδα είναι μακράν το υψηλότερο στην Ευρώπη και σχεδόν 50% υψηλότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Και τι ρόλο έχουν παίξει σε αυτό η εσπευσμένη απολιγνιτοποίηση, η μετατροπή της ΔΕΗ σε κερδοσκοπική εταιρεία και η ανεξέλεγκτη ευχέρεια των παρόχων να λειτουργούν σαν καρτέλ.

Και καλά θα κάνει να το εξηγήσει γρήγορα, διότι ο θυμός του κόσμου συσσωρεύεται. Η περίοδος που η ανεμελιά του Κ. Μητσοτάκη ήταν αστείο έχει περάσει. Τα αστεία έχουν τελειώσει.

από το κύριο άρθρο της “Αυγής”

Δείτε: Έντονες αποδοκιμασίες κατά Μητσοτάκη- Ακούστηκε ξανά το «Ο Λαός δεν ξεχνά, Μητσοτάκη κάθαρμα» (βίντεο)

Μητσοτάκης: Έχασε την ψυχραιμία του μετά τις αποδοκιμασίες – Τα έβαλε με τον Κουτσούμπα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί