Έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Φανουράκης – Στα 91 του χρόνια φοιτούσε σε δύο πανεπιστήμια

Στη φωτογραφία όταν ήταν 90χρονος φοιτητής στον χώρο του Λαϊκού Πανεπιστημίου στο Ηράκλειο, συντροφιά με εκπαιδευτικούς και συμφοιτητές του – Πηγή: ethnos.gr

Σε ηλικία 98 ετών έφυγε από τη ζωή ο γηραιότερος φοιτητής της χώρας, Μιχάλης Φανουράκης, από την Επισκοπή, που έκανε πράξη τη… διά βίου μάθηση και τη λαϊκή ρήση «γηράσκω αεί διδασκόμενος».

Τον Μιχάλη Φανουράκη, που δεν είχε καταφέρει να πάει σχολείο λόγω του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ωστόσο στα 91 του χρόνια φοιτούσε σε δύο πανεπιστήμια, είχε τιμήσει η Περιφέρεια Κρήτης το 2019.

«Ο άνθρωπος όσο ζει και αναπνέει πρέπει να διαβάζει, να ενημερώνεται και να συμμετέχει σε ό,τι συμβαίνει γύρω του», ήταν το μήνυμά του.

Οι συγχωριανοί του στην Επισκοπή και οι παράγοντες του Δήμου Χερσονήσου στον οποίο ανήκε μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για τον κύριο Μιχάλη, τον οποίο και χαρακτήριζαν πολύτιμο σύμβουλο και ενεργό πολίτη με νέες ιδέες. Μάλιστα σε ένδειξη έμπρακτης αναγνώρισης ο Δήμος Χερσονήσου πριν από λίγα χρόνια τον τίμησε με το βραβείο του ενεργού πολίτη.

Το τελευταίο αντίο θα του πουν αύριο, Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι, στην Επισκοπή.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί