Εθελοντικός καθαρισμός στην Παχιά Άμμο Χανίων

Κάτοικοι του Σταυρού αλλά και επισκέπτες συμμετείχαν στη δράση εθελοντικού καθαρισμού στην Παχιά Άμμο που διοργάνωσε το Σάββατο 20 Απριλίου ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Σταυρού (S.E.A) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γης. Συλλέχθηκαν συνολικά 10 μεγάλα τσουβάλια από σκουπίδια, από αυτά που ξεβράζει η θάλασσα, αλλά και από αυτά που αφήνουν άνθρωποι χωρίς περιβαλλοντική συνείδηση. Ανάμεσά τους πολλά μικροπλαστικά που αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για τις θαλάσσιες χελώνες Caretta caretta που γεννούν στην παραλία αυτή αλλά και για τα άλλα υπέροχα ζώα του βυθού.

Να επισημάνουμε ότι μέλη του Συλλόγου μας, κάτοικοι και επισκέπτες καθαρίζουν σε τακτική βάση την Παχιά ‘Αμμο. Δυστυχώς μία δράση εθελοντικού καθαρισμού δεν είναι αρκετή, διότι γενικά η θάλασσα έχει γεμίσει πλαστικά και μικροπλαστικά αποτέλεσμα της υπερκατανάλωσης μας, της αυξημένης χρήσης πλαστικών μίας χρήσης και της έλλειψης αντιμετώπισης των συνεπειών από το κράτος. Για αυτό το λόγο καλούμε όλες και όλους να συμμετέχουν στον καθαρισμό των παραλιών. Καμία προσπάθεια δεν πάει χαμένη. Η φύση μας δίνει τόσα πολλά, μπορούμε και εμείς να συνεισφέρουμε.

Για άλλη μία φορά νιώσαμε ευγνωμοσύνη για όσα μας χαρίζει απλόχερα αυτό το μέρος που απειλείται με οικολογική καταστροφή από το αντλιοστάσιο λυμάτων Α44 το οποίο κατασκευάζεται λίγα μέτρα από το κύμα. Και θυμηθήκαμε τους στίχους του ποιητή Ντίνου Χριστιανόπουλου: «Αλίμονο αν προδώσουμε τη θάλασσα. Γιατί έχει τρόπους να μας καταπίνει».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί