Ένας “ιός” που σκοτώνει το περιβάλλον στα Χανιά…

Ανακοίνωση από τις Πρωτοβουλίες Κατοίκων & Αλλοδαπών Κατοίκων Σταυρού/Ακρωτηρίου Χανίων:

Ένας νέος μεταφερόμενος ιός κάνει την εμφάνιση του στην πόλη των Χανίων που σε πρώτη φάση σκοτώνει το Χανιώτικο περιβάλλον και μετά περνάει στην ανθρώπινη αλυσίδα. 

Ονομάζεται ΔΣΧ 23 (ΔΕΝ ΣΕΒΟΜΑΙ ΧΑΝΙΑ 23) – Ένα εργαστήριο Περιβαλλοντικών Ιδεών που κατοικοεδρεύει στα έδρανα του τωρινού  Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων .

Ξεκίνησε ως περιβαλλοντικός ιός από το Ν.Δ σημείο της Ευρώπης  τα μαγικά Φαλάσαρνα, Ελαφονήσι , Παλίγκρεμνο , Μπάλο , Γραμβούσα, τις λεγόμενες άλλες «λαϊκές αγορές» περιβάλλοντος ,

Στο Δημοτικό ‘Εργαστήριο Περιβάλλοντος Χανιών’, πρόσφατα, πέρασε κατά πλειοψηφία το Γ.Π.Σ  (Β.1φαση), με αποτελεσμα να παραδίδεται η αξία γης υποβαθμισμένη από περιβαλλοντική προστασία, για να πουληθεί κατόπιν αντί πινακίου φακής σε τσατσαρο – Ελληνο – Ισραηλινούς  επενδυτές σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες  πληροφορίες μας  . 

Προτείνοντας οι αμμώδεις παραλίες Σταυρού – Καλάθα – Αγ, Ονούφριου – Μαραθι – Λουτράκι να τσιμεντοποιηθουν στο μεγαλύτερο μέρος τους αφού έχουν αποκτήσει «τουριστικό χαρακτήρα» όπως ψυχρά υπολογιστικά ανεύθυνα επικαλούνται και αντί να τις προστατέψουν από τον υπέρ τουρισμό που οι ίδιοι αναφέρουν, τις οικοπεδοποιούν γιατί κοστίζει η συντήρηση τους όπως αναφέρουν δημόσια, – φανταστείτε τι μέλλον θα έχουν και τα επικείμενα αντλιοστάσια στο μέλλον  αφού όντως κοστίζει η συντήρηση τους.

Επιδίδονται σε έναν αγώνα δρόμου να πείσουν την κοινή γνώμη ότι το αποχετευτικό έργο που όντως χρειάζονται αλλά με περιβαλλοντικές προϋποθέσεις οι περιοχές και όχι οι παραλίες είναι «κοινωφελούς σκοπού» που θα εξυπηρετούν όμως το μεγαλύτερο μέρος των φαραωνικών πισινών των πενταστερων ξενοδοχείων που ετοιμάζονται να κτίσουν σε Σταυρό – στο Μαραθι ήδη κτίζεται επάνω στην Μινωική εξοχική κατοικία .

Έτσι λοιπόν πλέον όλα εξηγούνται γιατί δεν μας δέχονται για να μιλήσουμε να ανταλλάξουμε ιδέες σε τραπέζι σύγκλισης  , δεν μας δίνουν τα  κανονικά σχέδια παρά μας δίνουν κάτι «ζωγραφιές» όπως μας είπε μελετητής μηχανικός  , τις μελέτες και την Μ.Π.Ε, φροντίζουν όμως να δινουν λεπτομερειες του εργου σε αλλα μετεριζια. 

Έτσι λοιπόν εξηγείται η εμμονικη συμπεριφορά του Δ.Σ. της ΔΕΥ και μέλος του, που παράλληλα δραστηριοποιείται με μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα στον Σταυρό όπως πληροφορηθήκαμε με ιδιωτική παραλία – μένει να το επιβεβαιώσουμε και σχεδιάζει αντλιοστάσια κάνοντας μάλιστα τις τελευταίες ημέρες απέλπιδα προσπάθεια να πείσει δικαστήρια – εισαγγελείς (που τρεις το αριθμό εισαγγελικών παραγγελιών μας ανέφεραν επί λέξει «το θέμα είναι εκτός δικαιοδοσίας τους» )  – βουλευτές – δημοσιογράφους – πολίτες, ότι το αντλιοστάσιο στην Παχιά Άμμο είναι κοινωφελές έργο . 

Παρέα χεράκι χεράκι με την κυρά Χρυσαυγή προσπαθούν να χειραγωγήσουν, ότι μερικοί γραφικοί που σήμερα 18/1/2023 έφτασαν στις ηλεκτρονικές υπογραφές στο αριθμό 53,276 (change.org) και επικοινωνείται σήμερα στο Υπουργείο Τουρισμού και ΕΟΤ.

Εμείς η Πρωτοβουλία Κατοίκων Σταυρού- αλλοδαπών κατοίκων Ακρωτηρίου που πλέον μετατρέπεται σε σύλλογο ( όντως ολίγων ημερών ), S.E.A ‘’LAELA’’ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ . Λέμε στον αξιότιμο κο Μανώλη Κασαπακη Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή ΔΕΥΑΧ – Έχουμε προτάσεις χωροθετησης του αντλιοστασίου Α44 – θα μας κάνει παραχώρηση γης και αλλαγή χρήσης ? έξαλλου όπως είναι σχεδιασμένα τα αντλιοστάσια θα του κάνουμε και οικονομία κατά ένα λιγότερο αρκεί η τεχνική φαραωνικοτητα του Α44 να μεταφερθεί «κάπου αλλού» η όπου κρίνει ο μελετητής της ΔΕΥΑΧ, δεν έχουμε πρόβλημα να συμμετέχουμε και εμείς στο κόστος  με κοινή μελέτη . Γιατί, να δώσουμε τα πολύτιμα χρήματα των κατοίκων στο ΣΤΕ και όχι σε μια ανθρωπινά περιβαλλοντική μελέτη που σέβεται την αγρία πανίδα, χλωρίδα , την ιστορικότητα της περιοχής με τα σπάνια αρχαία της ευρήματα τα κρυστάλλινα νερά και τους περήφανους κρητικούς μπορουμε να ανακαλεσουμε την προσφυγη στο ΣΤΕ μεχρι την Παρασκευη 20/1/2023  .

Κύριε Σημανδηρακη , Κυρία Χατζηδάκη , Κύριε Κασαπακη , Κυρία Χρυσαυγή , Αγαπητοί κύριοι βουλευτές περιφερειακής ενότητας Χανίων , εμβολιάστε τον ιό ΔΣΧ 23 από τα γραφεία σας δεν μας προστατεύει μας σκοτώνει …..

Εμείς δεν πρόκειται να παραδώσουμε την ωραία Ελενη΄΄ στους Τρώες !!!

Σ υ γ κ λ ι σ η !!!!!!!

Πρωτοβουλίες Κατοίκων & Αλλοδαπών Κατοίκων Σταυρού/Ακρωτηρίου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί