Υπάλληλοι περιφέρειας Κρήτης: Εθελοντικός καθαρισμός της ακτής του Καρτερού

Το Δ. Σ. του Συλλόγου υπαλλήλων της περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο, συμμετέχει στον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών  και καλεί τα μέλη και τις οικογένειές τους ,όλους τους πολίτες που επιθυμούν, να συμμετέχουν στον εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας του Καρτερού (σημείο συνάντησης ακτή πρώην ΞΕΝΙΑ Καρτερός) την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 11.30-13:30

Η κολυμβητική ακτή Καρτερού επιλέχθηκε δεδομένου ότι είναι  πλήρως οργανωμένη διαθέτοντας ντους, ομπρέλες, ξαπλώστρες και  είναι πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης μας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, να δέχεται μεγάλο αριθμό λουόμενων με τις όποιες αρνητικές επιπτώσεις έχει αυτό στην περιβαλλοντική της κατάσταση.

Βασικός στόχος της δράσης μας είναι, αφενός  η ευαισθητοποίηση των μελών μας αλλά και των πολιτών σχετικά με την ανεξέλεγκτη απόρριψη και συσσώρευση απορριμμάτων στην ακτογραμμή και την παράκτια ζώνη του νησιού μας και αφετέρου ο εθελοντικός καθαρισμός μιας από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες του Ηρακλείου. Με τη δράση μας αυτή, θα συμβάλουμε στην απομάκρυνση των απορριμμάτων (σκουπίδια,  αποτσίγαρα, καλαμάκια, πλαστικά μπουκάλια, κ.α) που κάποιοι ασυνείδητοι αφήνουν πίσω τους, αμαυρώνοντας την όμορφη εικόνα της παραλίας του Καρτερού με τα γαλανά νερά και τη χρυσαφένια άμμο, τα βοτσαλάκια  τα βράχια και τις ελώδεις εκτάσεις και ζώνες αμμοθινών, που προσελκύουν πολλά μεταναστευτικά πουλιά και πτηνά της τοπικής ορνιθοπανίδας στην ομώνυμη εκβολή του Καρτερού ποταμού. 

Ανάλογες εθελοντικές δράσεις στα 34 χρόνια λειτουργίας του θεσμού, έχουν ενεργοποιήσει πάνω από 13 εκατομμύρια ανθρώπους που συμμετείχαν στον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών, το μεγαλύτερο εθελοντικό γεγονός του είδους του στον κόσμο, συλλέγοντας πάνω από 100.000 τόνους απορριμμάτων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί