Ελλάδα: Κάθειρξη 8 ετών σε άνδρα που βίαζε τη σύζυγό του και κακοποιούσε την κόρη του

Σε κάθειρξη 8 ετών καταδικάστηκε ένας 46χρονος από το Πήλιο που για χρόνια βίαζε τη σύζυγό του και κακοποιούσε την ίδια και την κόρη τους με βέργες, πιρούνι και ό,τι άλλο έβρισκε.

Μετά την καταδικαστική απόφαση από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας, ο 46χρονος «πα-τέρας» οδηγήθηκε ξανά στη φυλακή Γρεβενών για να εκτίσει την ποινή του.

Οικογενειακή τραγωδία

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία» της Λάρισας, το ζευγάρι είχε παντρευτεί με προξενιό πριν από πολλά χρόνια. Η γυναίκα ήταν περίπου 20 ετών, ενώ ο άνδρας 10 χρόνια μεγαλύτερος.

Στην αρχή, τίποτα δεν φανέρωνε όσα επρόκειτο να ακολουθήσουν. Το 2002 γεννιέται η κόρη τους και στη συνέχεια ο γιος. Από το ξεκίνημα όμως, ο άντρας θέλει να αποκλείσει τη γυναίκα από τα συγγενικά της πρόσωπα και το καταφέρνει.

Εκείνη, χρόνο με τον χρόνο αρχίζει να βιώνει έναν διαφορετικό σύντροφο.

«Με υποχρέωνε συνεχώς για σεξ. Ήθελε καθημερινά και με βίαιο τρόπο» με την ίδια να ισχυρίζεται πως εκείνη όχι μόνο δεν το ήθελε, αλλά δεν μπορούσε να το αποφύγει καθώς τη χτυ­πούσε και την απειλούσε. «Δεν ήξερα πως υπήρχε βιασμός εντός γάμου» είπε συγκεκριμένα.

«Υπήρχαν στιγμές που πήγαινε να με πνίξει»

Τα προβλήματα επιδεινώθηκαν όταν ο άνδρας μένει άνεργος. «Έπινε πολύ και όταν έπινε γινόταν ακόμα πιο βίαιος. Υπήρχαν στιγμές που πήγαινε να με πνίξει» είπε η άτυχη γυναίκα. Μια φίλη της, την προτρέπει να μιλήσει για όσα συνέβαιναν. Στην κατάθεσή της, η φίλη του θύματος, εξήγησε ότι της είπε να σε ψυχολόγο. Πρόσθεσε ότι ο κατηγορούμενος παρακολουθούσε τη γυναίκα ακόμη και με κιάλια όταν πήγαινε για ψώνια.

Ο εφιάλτης της κόρης

Τον εφιάλτη ζούσε ταυτόχρονα και η κόρη του ζευγαριού. Ο άνδρας είπε ότι είχε εμμονή με την καθαριότητα και στο γεγονός αυτό απέδωσε τη βία απέναντι στην κόρη του! Τη χτυπούσε όταν δεν του έδινε σωστά τα μανταλάκια και την απειλούσε με μαχαίρι εάν δεν έκοβε σωστά το ψωμί.

Επίσης, για τιμωρία, την κλείδωνε στην αποθήκη τοποθετώντας για «φύλακα» τον γιο του, όπως ακούστηκε στο δικαστήριο και αναφέρει το επίμαχο δημοσίευμα.

Την απίστευτη βία που αντιμετώπισε η κοπέλα από τον πατέρα της, σκιαγραφεί κατάθεση που ανέγνωσε η εισαγγελέας. Σύμφωνα με την κατάθεση, ο πατέρας χτυπούσε την κοπέλα από την πέμπτη τάξη Δημοτικού με τα πόδια του, αλλά και με βέργα και με πιρούνι στην κοιλιά σε σημείο που της άφησε σημάδι.

Τι υποστήριξε ο κατηγορούμενος

Ο 46χρονος άνδρας αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονταν. Ισχυρίστηκε ότι η γυναίκα του «καλοπερνούσε» μαζί του, «αλλά κάποια στιγμή φαίνεται πως βρήκε άλλον». Πρόσθεσε ότι είχαν συχνά σεξουαλική επαφή διότι «την αγαπούσα και μ’ αγαπούσε». Κάποια στιγμή, «γνώρισε αυτή τη φίλη της και της έβαλε λόγια».

Για τη βία απέναντι στην κόρη του, υποστήριξε ότι «μάλωνα όπως μαλώνουν όλοι οι γονείς τα παιδιά τους», ενώ αρνήθηκε όλα τα υπόλοιπα.

Παρά τους ισχυρισμούς, ο άνδρας δεν μπόρεσε να πείσει ούτε τους τέσσερις ενόρκους ούτε τους τρεις τακτικούς δικαστές. Κρίθηκε ένοχος για βιασμό και ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, όπως ήταν και η εισαγγελική πρόταση.

Παρόλα αυτά, του αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά και τελικά καταδικάστηκε σε 8 χρόνια κάθειρξης, από την ποινή των 12 ετών που του είχε επιβληθεί στο περσινό δικαστήριο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί