Καταγγελία της ΕΠ Κρήτης ΚΚΕ για την πυρκαγιά στην Ιεράπετρα

Καταγγελία της ΕΠ Κρήτης για την πυρκαγιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη στην περιοχή «Μαύρος Κόλυμπος» Ιεράπετρας: 

Η ΕΠ Κρήτης καταγγέλλει την κυβέρνηση που ενώ η πυρκαγιά στην περιοχή «Μαύρος Κόλυμπος» Ιεράπετρας μαίνεται ανεξέλεγκτη από το πρωί και έχει οδηγήσει ήδη σε 4 τραυματίες (ο ένας διασωληνωμένος), σημαντικές ζημιές σε σπίτια και θερμοκήπια καθώς και άγνωστα στρέμματα καμένης γης, έχει αφήσει στο έλεος της τους κατοίκους της περιοχής. Μέχρι στιγμής μόλις 1 ελικόπτερο επιχειρεί σε μία περιοχή που είναι αρκετά δύσβατη ενώ χρειάζεται ενίσχυση και με χερσαίες δυνάμεις καθώς παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των πυροσβεστών οι υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες λόγω της χρόνιας υποβάθμισης των υπηρεσιών πυροπροστασίας και πρόληψης.

Παρότι ο βουλευτής του ΚΚΕ, Συντυχάκης Μανώλης επικοινώνησε με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας και ζήτησε ενίσχυση των δυνάμεων που επιχειρούν μέχρι στιγμής κανένας δεν έχει εμφανιστεί.

Η ΕΠ Κρήτης απαιτεί από την κυβέρνηση να ενισχυθεί άμεσα η κατάσβεση με εναέρια μέσα, πριν νυχτώσει καθώς και με χερσαίες δυνάμεις, να δημιουργηθεί αντιπυρική ζώνη ανάμεσα στην φωτιά και το δασάκι του Κουτσουρά πριν να είναι αργά για την περιοχή αλλά και να διαφυλαχτούν ανθρώπινες ζωές, οι περιουσίες των κατοίκων και το φυσικό περιβάλλον.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί