Ιράν: Νεκρός διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης από ισραηλινό πλήγμα στη πρεσβεία στη Συρία

Το προξενείο του Ιράν στη πρωτεύουσα της Συρίας, τη Δαμασκό, χτυπήθηκε τη Δευτέρα (1/4) από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, μετέδωσαν ιρανικά μέσα ενημέρωσης. 

Πηγή ασφαλείας του Λιβάνου, μιλώντας στο Reuters, είπε ότι ένας από τους νεκρούς είναι ο Μοχάμαντ Ρέζα Ζαχεντί, ανώτερος διοικητής του Σώματος των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν (IRGC). Η ιρανική κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι πολλοί Ιρανοί διπλωμάτες σκοτώθηκαν.

Δημοσιογράφοι του πρακτορείου Reuters που βρίσκονταν στη συνοικία Μεζάχ, στη συριακή πρωτεύουσα, είδαν καπνό να υψώνεται από τα συντρίμμια ενός ισοπεδωμένου κτιρίου και οχήματα των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης στους γύρω δρόμους. Μια ιρανική σημαία κρεμόταν από έναν στύλο, μπροστά στα συντρίμμια.

Το Ισραήλ, το οποίο έχει πλήξει επανειλημμένα ιρανικούς στόχους κατά τη διάρκεια του εξάμηνου πολέμου στη Γάζα, αρνήθηκε να σχολιάσει το περιστατικό, ακολουθώντας τη συνήθη πρακτική του, σημειώνει το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων. «Δεν σχολιάζουμε δημοσιεύματα στα ξένα μέσα ενημέρωσης» είπε ένας εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim μετέδωσε ότι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από την ισραηλινή επίθεση. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA της Συρίας έκανε λόγο για απροσδιόριστο αριθμό νεκρών και τραυματισμών.

Το υπουργείο Άμυνας της Συρίας σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι το Ισραήλ έπληξε ένα παράρτημα της ιρανικής πρεσβείας, σκοτώνοντας ή τραυματίζοντας όλα τα άτομα που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο, το οποίο ισοπεδώθηκε. «Ο ισραηλινός εχθρός εξαπέλυσε αεροπορικά πλήγματα από το κατεχόμενο συριακό Γκολάν, με στόχο το παράρτημα της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό. Η επίθεση κατέστρεψε ολοσχερώς το κτίριο, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας όσους βρίσκονταν στο εσωτερικό. Είναι σε εξέλιξη προσπάθειες για την ανάσυρση των πτωμάτων και τη διάσωση των τραυματιών» που εγκλωβίστηκαν στα συντρίμμια», πρόσθεσε το υπουργείο.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στη Βρετανία αλλά διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο πληροφοριών στη Συρία, έκανε λόγο για οκτώ νεκρούς.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί