Ολλανδία: Ομηρία σε καφέ μπαρ – Συνελήφθη ένας ύποπτος

Λήξη συναγερμού στην Ολλανδία, καθώς η αστυνομία ανακοίνωσε πως όλοι οι όμηροι απελευθερώθηκαν, ενώ έχει συλληφθεί ένα άτομο ως ύποπτο για το περιστατικό.

Νωρίτερα, δύο άνδρες, ο ένας φορώντας μπαλακλάβα, βγήκαν από το καφέ μπαρ όπου αρκετοί άνθρωποι κρατούνταν όμηροι, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ANP. Η ίδια πηγή μετέδωσε πως ο ένας είχε χειροπέδες που του είχαν φορέσει αστυνομικοί.

Η κατάσταση ομηρίας διήρκεσε πολλές ώρες, μιας και ο συναγερμός σήμανε στις Αρχές της Ολλανδίας τα ξημερώματα.

Είχε προηγηθεί η απελευθέρωση τριών ομήρων. Σε βίντεο που δημοσίευσε το FranceNews24 αποτυπώνεται η στιγμή που αφήνονται ελεύθεροι, καθώς απομακρύνονται από το καφέ μπαρ όπου κρατούνταν, έχοντας τα χέρια ψηλά.

Όσα συνέβησαν στην πόλη Έντε

Περίπου στις 6 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) του Σαββάτου, άνδρας κρατώντας εκρηκτικά μπήκε σε καφέ μπαρ της πόλης Έντε, στα ανατολικά της χώρας, όπου κρατούσε ομήρους τέσσερις ανθρώπους μέχρι πριν από λίγη ώρα. Η ολλανδική αστυνομία προχώρησε στην εκκένωση 150 κατοικιών και ζήτησε από τους πολίτες να μείνουν μακριά από την περιοχή. Παράλληλα, το κέντρο της πόλης έκλεισε για την κυκλοφορία.

Αρκετές ειδικές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στο σημείο, ενώ σε ανακοίνωση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X η αστυνομία ανέφερε πως δεν υπάρχει ένδειξη ότι επρόκειτο για τρομοκρατικό επεισόδιο: «Βλέπουμε ότι υπάρχουν πολλές ερωτήσεις για το κίνητρο. Προς το παρόν, τίποτε δεν δείχνει ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια»

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η τοπική εφημερίδα de Telegraaf, ο δράστης έφερε όπλα και εκρηκτικά.

Στο σημείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή πυροτεχνουργοί, ενώ η αστυνομία προχώρησε και σε διαπραγματεύσεις με τον ύποπτο.

Μάλιστα, οι Αρχές επιστράτευσαν και ειδικό ρομπότ προκειμένου να προσεγγίσει όσο γίνεται πιο κοντά στην είσοδο του καφέ μπαρ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί