Lockdown έως τις 14 Ιανουαρίου στην Ολλανδία

Κλειστά θα παραμείνουν καταστήματα, εστίαση, μουσεία και κινηματογράφοι – Μια εβδομάδα νωρίτερα κλείνουν τα σχολεία

Την επιβολή “σκληρού” lockdown για όλο τον πληθυσμό ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής η Ολλανδία, μετά από φόβους για την εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η telegraaf.nl, το μέτρο θα ισχύει από τις 5 τα ξημερώματα της Κυριακής (19/12) μέχρι τουλάχιστον τις 14 Ιανουαρίου, οπότε και θα ελεγχθεί εκ νέου η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου το απόγευμα του Σαββάτου (18/12), στην οποία συμμετείχαν ο Ολλανδός πρωθυπουργός Rutte και ο υπουργός Υγείας De Jonge, κλειστά θα παραμείνουν για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σχεδόν τα πάντα, με εξαίρεση τα καταστήματα και τις υπηρεσίες πρώτης ανάγκης. Αυτό σημαίνει πενιχρά Χριστούγεννα, χωρίς επίσκεψη σε εστιατόρια, καφέ, καζίνο, μουσεία, καταστήματα μόδας, κινηματογράφους ή ακόμα και κομμωτήρια. Επίσης, τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και η τριτοβάθμια εκπαίδευση κλείνουν μια εβδομάδα νωρίτερα.

“Η επείγουσα συμβουλή είναι να δέχεστε μόνο δύο επισκέπτες την ημέρα στο σπίτι, ηλικίας άνω των 13 ετών. Εξαίρεση ισχύει τις δυο ημέρες των Χριστουγέννων 25 και 26 Δεκεμβρίου οπότε θα επιτρέπονται έως και τέσσερις επισκέπτες”, αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου.

Αξίζει να σημειωθεί πως σούπερ μάρκετ, αρτοποιεία, φαρμακεία και τράπεζες ενδέχεται να συνεχίσουν να λειτουργούν τις επόμενες εβδομάδες, ενώ επίσης υπάρχει η δυνατότητα παραλαβής από εστιατόρια και καφετέριες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί