«Βαρύ» σφυρί για ένα ακόμη ξενοδοχείο της Κρήτης

Στα 12,78 εκατ. ευρώ η τιμή εκκίνησης

Ένα “βαρύ” σφυρί για ένα ακόμη ξενοδοχείο της Κρήτης αναρτήθηκε χθες στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Δείτε επίσης: Τα 4 ξενοδοχεία της Κρήτης που βγαίνουν στο σφυρί σε λίγες μέρες

Το σφυρί αφορά συγκεκριμένα την ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων “Galini Sea View” στην Αγία Μαρίνα Χανίων. Ο πλειστηριασμός -εφόσον δεν υπάρξει κάποια προσπάθεια αναστολής της διαδικασίας- έχει προγραμματιστεί για τις 16 Οκτωβρίου 2024, ενώ επισπεύδουσα είναι ανώνυμη εταιρεία που εδρεύει στο Ηράκλειο Κρήτης. Το ποσό για το οποίο επιβλήθηκε η κατάσχεση ανέρχεται σε 440.888,23 ευρώ, ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 12.780.000 ευρώ.

Το σφυρί αφορά συγκεκριμένα τέσσερα όμορα ακίνητα-οικόπεδα που αποτελούν ένα ενιαίο ακίνητο, λόγω της φυσικής τους συνένωσης, καθ’ ότι ανήκουν κατά κυριότητα στον ίδιο ιδιοκτήτη, ήτοι στην καθ’ ης η εκτέλεση οφειλέτρια εταιρεία. Ειδικότερα, τα τέσσερα όμορα ακίνητα αποτελούν πλέον ένα ενιαίο οικόπεδο με όλα τα συστατικά και τα παραρτήματά του, εκτάσεως 8.064,76 τ.μ., από τα οποία τα 5.941,18 τ.μ. βρίσκονται εντός οικισμού Αγίας Μαρίνας και τα 2.123,58 τ.μ. βρίσκονται εκτός οικισμού.

Η μονάδα 

Επί του ανωτέρω ενιαίου ακινήτου έχει ανεγερθεί, δυνάμει οικοδομικής άδειας του έτους 2007, ξενοδοχειακό συγκρότημα κατηγορίας 5 αστέρων με τον διακριτικό τίτλο “Galini Sea View”. Το ξενοδοχείο διαθέτει συνολική επιφάνεια δόμησης 3.046,87 τ.μ. και συνολική επιφάνεια κάλυψης 2.222,93 τ.μ., εγκεκριμένη δυναμικότητα 51 δωματίων – 107 κλινών και συνολική δυναμικότητα 128 δωματίων – 266 κλίνες (8 μονόκλινα, 102 δίκλινα και 5 τρίκλινα δωμάτια – 13 μονόχωρα διαμερίσματα), διαθέτει δε εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα 50 τ.μ., εξωτερική πισίνα 310 τ.μ., γυμναστήριο, σάουνα, εστιατόριο με μπουφέ, δύο a la carte εστιατόρια, δύο μπαρ, εγκαταστάσεις συνεδριάσεων/δεξιώσεων, χώρους πρασίνου, ασφαλτοστρωμένο χώρο στάθμευσης.

Σύμφωνα με τον εκτιμητή, πρόκειται για ξενοδοχείο κλασσικού τύπου κατηγορίας 5* (all inclusive – adults only), κείμενο επί οικοπέδου ευρισκόμενου εν μέρει εντός και εν μέρει εκτός των ορίων του οικισμού Αγία Μαρίνα, άρτιου και οικοδομήσιμου κατά κανόνα (εντός οικισμού τμήμα). Διαθέτει κατωφερική κλίση από νοτιοδυτικά προς βορειοανατολικά και απεριόριστη θέα προς τη θάλασσα.

Η οικοδομική άδεια προέβλεπε διώροφο κτίριο με 2 υπόγεια, ωστόσο στην πραγματικότητα έχουν κατασκευαστεί 2 επιπλέον υπόγεια, καθώς και ξεχωριστό διώροφο κτίριο στο νοτιοδυτικό τμήμα του οικοπέδου. Τα κτίρια είναι πολύ καλής ποιότητας κατασκευής και πολύ καλής συντήρησης.
Ο περιβάλλων χώρος είναι πλήρως διαμορφωμένος και περιλαμβάνει, εκτός από την κεντρική πισίνα, πλακοστρώσεις, χώρους πρασίνου και ασφαλτοστρωμένο χώρο στάθμευσης. Έχουν γίνει εκτεταμένες διαμορφώσεις περιβάλλοντα χώρου με πέργκολες, γκαζόν και διαμορφώσεις με τοιχία κ.λπ.

Η περιοχή 

Όπως αναφέρεται στην έκθεση του εκτιμητή, η Αγία Μαρίνα είναι παραθαλάσσιος οικισμός που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νομού Χανίων και σε απόσταση 10 χλμ. δυτικά της πόλης των Χανίων. Η πρόσβαση στον οικισμό είναι πολύ εύκολη, καθώς πραγματοποιείται μέσω της ΠΕΟ και της ΝΕΟ Χανίων – Κισσάμου, ενώ υπάρχει και τακτική συγκοινωνία με λεωφορεία των ΚΤΕΛ καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ο οικισμός διακρίνεται για την τουριστική του ανάπτυξη και μαζί με τον γειτονικό οικισμό του Πλατανιά αποτελούν το μεγαλύτερο πόλο έλξης τουριστών στα Χανιά. 

Το πλειστηριαζόμενο ακίνητο βρίσκεται εν μέρει εντός οικισμού, επί δημοτικής οδού, σε απόσταση 100 μ. από την ΠΕΟ Χανίων – Κισσάμου και 170 μ. από τη θάλασσα.

Της Ελευθερίας Πιπεροπούλου, capital.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί