Τα 4 ξενοδοχεία της Κρήτης που βγαίνουν στο σφυρί σε λίγες μέρες

Συνολικά 17 πλειστηριασμοί, για ξενοδοχεία που εντοπίζονται σε διάφορες περιοχές σε όλη την Ελλάδα, είναι προγραμματισμένοι για τον μήνα Απρίλιο, εφόσον δεν υπάρξει κάποια προσπάθεια αναστολής της διαδικασίας. Από αυτούς τους πλειστηριασμούς, οι τέσσερις αφορούν γνωστές ξενοδοχειακές μονάδες στην Κρήτη.

Το “Castello Bianco”

Το ακριβότερο από αυτά τα τέσσερα σφυριά αφορά το “Castello Bianco” στο Ρέθυμνο, που έχει προγραμματιστεί για τις 26 Απριλίου, με τιμή πρώτης προσφοράς τα 2,5 εκατ. ευρώ και με επισπεύδουσα τη Special Financial Solutions.

Ειδικότερα, εκτίθεται σε πλειστηριασμό ένα οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο, που βρίσκεται στην κτηματική περιφέρεια του οικισμού Πλατανέ Ρεθύμνου και στη θέση “Τσεσμές”, εκτάσεως 2.350,63 τ.μ. κατά τον τίτλο κτήσης και 2.322,00 τ.μ. κατά το κτηματολογικό φύλλο. 

Πάνω στο ακίνητο αυτό έχει ανεγερθεί και υφίσταται σήμερα μία ξενοδοχειακή μονάδα, η οποία έχει ανεγερθεί με βάση οικοδομικές άδειες των ετών 1988 και 1991, με την ονομασία “Castello Bianco Hoτel”. Η μονάδα είναι κατηγορίας Γ’ και περιλαμβάνει χώρους κύριας χρήσης συνολικού εμβαδού 1.881,32 τ.μ., βοηθητικούς χώρους συνολικού εμβαδού 837,57 τ.μ. και πισίνα εμβαδού 80,00 τ.μ.

Σύμφωνα με το σήμα του ΕΟΤ, έχει δυναμικότητα 55 διαμερισμάτων ή 58 δωματίων ή 112 κλινών.

Σύμφωνα με την έκθεση του εκτιμητή, πρόκειται για το ξενοδοχείο τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων κατηγορίας 3 αστέρων, δυναμικότητας 56 διαμερισμάτων (ή 93 δωματίων) και 186 κλινών. Επιπλέον, αναφέρεται ότι το κτίριο λειτούργησε για πρώτη φορά το 1992 και το 1998 επεκτάθηκε και αναδομήθηκε. Το 2015-16 ξεκίνησε γενική ανακαίνιση με νέα διαμόρφωση των χώρων του η οποία ολοκληρώθηκε το 2018. Το ξενοδοχείο έχει υφιστάμενη δόμηση 3.000 τ.μ. και διαθέτει 56 επιπλωμένα διαμερίσματα πλήρως εξοπλισμένα με κουζίνα, κλιματιστικό, wifi και με σαλόνι τα δίχωρα-τρίχωρα.

Επίσης, διαθέτει reception, snackbar, κουζίνα, εστιατόριο, γραφείο Δ/νσης, αποθηκευτικούς χώρους 250 τ.μ., πισίνα 80 τ.μ. και παιδική πισίνα 10 τ.μ. Έχει άδεια λειτουργίας-σήμα ΕΟΤ για 186 κλίνες.

Η πρόσβαση στο εκτιμώμενο ακίνητο με Ι.Χ. είναι καλή, καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη του Ρεθύμνου και δίπλα στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης. Επίσης, σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, το κτίριο είναι καλής κατασκευής και από την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι ο βαθμός συντήρησης του κτιρίου είναι καλός.

“Porto Plakias”

Επίσης, για τις 5 Απριλίου 2024 έχει προγραμματιστεί πλειστηριασμός για την ξενοδοχειακή μονάδα 3 αστέρων με την επωνυμία “Porto Plakias”. Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο είχε βρεθεί άλλες δύο φορές στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ωστόσο η διαδικασία είχε τεθεί σε αναστολή. Ο πλειστηριασμός του Απριλίου έχει επισπεύδουσα την Cepal και η τιμή πρώτης προσφοράς παραμένει στο 1,6 εκατ. ευρώ.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται εντός του οικισμού “Πλακιάς”, περίπου 35 χλμ. από το κέντρο του Ρεθύμνου. Έχει ανεγερθεί επί τριών οικοπέδων, συνολικής επιφανείας 1.204,79 τ.μ.

Σύμφωνα με την έκθεση του εκτιμητή, το ξενοδοχείο αποτελείται από τέσσερα κτίρια, ενωμένα μεταξύ τους, ενώ στο δώμα υπάρχει κολυμβητική δεξαμενή.
Η μονάδα έχει εγκεκριμένη δυναμικότητα 22 δωματίων (42 κλίνες) και σύμφωνα με την δήλωση Ν3799/2009 επιπλέον 15 δωματίων (30 κλίνες), ήτοι συνολική δυναμικότητα 37 δωμάτια (72 κλίνες). 

“Myrtis Spa Hotel”

Οι πρώην ιδιοκτήτες του “Porto Plakias” θα βρεθούν, ωστόσο, αντιμέτωποι και με ένα δεύτερο ξενοδοχειακό σφυρί. Ειδικότερα, αναρτημένος στην πλατφόρμα βρίσκεται και ένας πλειστηριασμός που αφορά μια δεύτερη ξενοδοχειακή μονάδα 3 αστέρων στον οικισμό “Πλακιά”, με την επωνυμία “Myrtis Spa Hotel”. Ο πλειστηριασμός έχει επίσης προγραμματιστεί για τις 5 Απριλίου και έχει τιμή εκκίνησης τις 800 χιλ. ευρώ, ενώ επισπεύδουσα είναι και σε αυτή την περίπτωση η Cepal. 

Το σφυρί αφορά συγκεκριμένα ένα οικόπεδο στην κτηματική περιφέρεια της Δημοτικής Ενότητας Φοίνικα, του Δήμου Αγίου Βασιλείου, της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, της Περιφέρειας Κρήτης, στη θέση “Άγιος Γεώργιος” Μύρθιου, εντός του οικισμού “Πλακιά” της Κοινότητας Μύρθιου, και έχει εμβαδόν 1.250,33 τ.μ.

Επί του οικοπέδου έχει ανεγερθεί και είναι πλήρως αποπερατωμένο διώροφο κτίσμα με υπόγειο, το οποίο έχει χρήση ξενοδοχείου Γ’ τάξεως και έχει επιφάνεια στο υπόγειο, που αποτελείται από χώρους βοηθητικής χρήσης του ξενοδοχείου, 295,70 τ.μ., στο ισόγειο, που αποτελείται από χώρους υποδοχής, εστίασης και 8 δωμάτια, 292,70 τ.μ. και στον πρώτο όροφο που αποτελείται από 13 δωμάτια, 292,70 τ.μ. Εντός του ακαλύπτου χώρου του οικοπέδου έχει κατασκευασθεί πισίνα επιφανείας 300,00 τ.μ. περίπου για την εξυπηρέτηση των ενοίκων του ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με την έκθεση του εκτιμητή, πρόκειται για διώροφη ξενοδοχειακή μονάδα με την επωνυμία “Myrtis Spa Hotel”. Το ξενοδοχείο αποτελείται από τρεις ορόφους και υπόγειο. Επί της προσόψεως βρίσκεται σε επέκταση του ισογείου μία αίθουσα παιχνιδιών. Το υπόγειο έχει εκχωματωθεί και πλέον βρίσκεται σε ισόγεια στάθμη. Στα νέα δωμάτια, τα οποία κατασκευάστηκαν πρόσφατα, τα δάπεδα έχουν επικαλυφθεί με laminate σε απομίμηση ξύλου και διαθέτουν ξύλινη πέργκολα προς την πισίνα. Το επίπεδο του υπογείου/ισογείου αποτελείται από αποθήκες, πλυντήριο, ψυγεία, spa, εστιατόριο/τραπεζαρία κουζίνα, και στον εξωτερικό χώρο εντοπίζεται μηχανοστάσιο, πισίνα και bar. Το επίπεδο ισογείου/α’ ορόφου αποτελείται από δωμάτια, υποδοχή/lobby, γραφείο διοίκησης αίθουσα παιγνίων, δίχωρο WC που περιλαμβάνει και χώρο για ΑΜΕΑ και βεράντες. Οι Α’ και Β’ όροφοι αποτελούνται από δωμάτια.

Σύμφωνα με το ξενοδοχειακό επιμελητήριο, η μονάδα διαθέτει 21 δωμάτια, 39 κλίνες, εκ των οποίων 3 μονόκλινα και 18 δίκλινα. Βάσει της οικοδομικής άδειας, η μονάδα διαθέτει 21 δωμάτια – 39 κλίνες, εκ των οποίων 3 μονόκλινα και 18 δίκλινα, βάσει των κατόψεων αποτύπωσης η μονάδα διαθέτει 24 δωμάτια, εκ των οποίων 20 δίκλινα και 4 μονόκλινα, ενώ η πραγματική δυναμικότητα είναι 23 δωμάτια, ήτοι 20 δίκλινα και 3 μονόκλινα (51 κλίνες).

“Hotel Galini”

Ένα ακόμη “κρητικό” ξενοδοχείο που βγαίνει στο σφυρί τον Απρίλιο είναι το “Hotel Galini” στη Χερσόνησο. Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 17 Απριλίου 2024, έχει επισπεύδουσα την Intrum Hellas και τιμή πρώτης προσφοράς το 1,28 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για επαναληπτικό πλειστηριασμό, με τους δύο προηγούμενους να τίθενται σε αναστολή. 

Το σφυρί αφορά συγκεκριμένα ένα ακίνητο -οικόπεδο συνολικής εκτάσεως 5.841,40 τ.μ. περίπου, το οποίο βρίσκεται στην τοποθεσία “Φρούδια” της κτηματικής περιφέρειας του οικισμού “Χερσόνησος”. Το ακίνητο βρίσκεται εκτός σχεδίου και σε απόσταση των 600 μέτρων περίπου, από τη θάλασσα, είναι δε άρτιο και οικοδομήσιμο. Μέσα στο εν λόγω ακίνητο έχει αναγερθεί τμηματικά ένα κτιριακό συγκρότημα εντός του οποίου στεγάζεται και λειτουργεί -με βάση σχετική άδεια του ΕΟΤ- επιχείρηση κύριου ξενοδοχειακού καταλύματος, τάξεως 2 αστεριών. Με τον διακριτικό τίτλο “Hotel Galini”, κλασικού τύπου (παραθερισμού), το κτιριακό συγκρότημα αποτελείται από ένα διώροφο κτίριο με υπόγειο, που περιλαμβάνει 47 δίκλινα δωμάτια και 4 μονόκλινα, δυναμικότητας 98 κλινών.

Εκτός των δωματίων, αυτό το διώροφο κτίριο περιλαμβάνει στο ισόγειο, χώρο υποδοχής (reception), σαλόνι, τραπεζαρία (αίθουσα πρωινού), ένα μπαρ και κουζίνα. Ωσαύτως βορειοανατολικά του κεντρικού διώροφου κτιρίου και σε επαφή με αυτό, υπάρχει ένα άλλο διώροφο κτίσμα, κύριας χρήσεως, με υπόγειο, εμβαδού 90.00 τ.μ περίπου. Επίσης, δυτικά του προαναφερθέντος κτιρίου και σε απόσταση 11 μέτρων περίπου από αυτό, υπάρχει μια πισίνα ενηλίκων, που καταλαμβάνει χώρο 103,00 τ.μ. περίπου, νοτίως της οποίας υπάρχει ένας στεγασμένος χώρος, εμβαδού 150,00 τ.μ. περίπου. Τέλος, δυτικά της πισίνας υπάρχει ένας ισόγειος κεραμοσκεπής χώρος (πέργκολα) εμβαδού 80,00 τ.μ περίπου με επίπεδη προέκταση από τρεις πλευρές ο οποίος χρησιμοποιείται ως υπαίθριο μπαρ. Ο ακάλυπτος χώρος είναι πλήρως διαμορφωμένος με πλακόστρωτα, λουλούδια, διάφορα καλλωπιστικά φυτά, δένδρα κ.λ.π.

Της Ελευθερίας Πιπεροπούλου – Capital.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί