Βουλή: Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας με 159 «όχι» – Συνένοχοι οι βουλευτές της ΝΔ

Με την ονομαστική ψηψοφορία ολοκληρώθηκε πριν λίγο η συζήτηση επί της κοινής πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Οι 158 βουλευτές της ΝΔ, μαζί με τον ακροδεξιό ανεξάρτητο Χ. Κατσιβαρδά, καταψήφισαν την πρόταση μομφής, που συγκέντρωσε 141 «ναι».

«Το 90% της κοινωνίας δε σας πιστεύει πια και δε σας εμπιστεύεται, η κοινωνία μας έφερε εδώ σήμερα και η αλλαγή των κοινωνικών και πολιτικών συσχετισμών και η ραγδαία πτώση της αποδοχής του κ. Μητσοτάκη και των δημοσκοπικών σας ποσοστών», είπε νωρίτερα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που ανέβηκε στο βήμα λίγο μετά τις 9.20 το βράδυ, επέλεξε ένα μείγμα ψεμάτων, προσωπικών επιθέσεων και αλλοίωσης των γεγονότων με κορώνες περί «παράκεντρων» για να τοποθετηθεί απέναντι στην πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησής του. Προσπάθησε να αυτο-ηρωοποιηθεί λέγοντας ότι στόχος της μομφής είναι «να πέσει ο Μητσοτάκης», ενώ είπε και πως «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο στο τιμόνι του τόπου» – φράση που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χαρακτήρισε «το συντομότερο ανέκδοτο της αντιπολίτευσης»

Λίγο νωρίτερα, σημειώνεται, ο Κυρ. Μητσοτάκης ανάγκασε σε παραίτηση δύο στενότατους συνεργάτες του, τον υπ. Επικρατείας και τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, που είχαν «φιλική συζήτηση» με τον Β. Μαρινάκη, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στ. Κασσελάκη, να του απευθύνει το ερώτημα:   «Γιατί διώξατε τους δύο στενότερους συνεργάτες σας μετά την επίσκεψη τους;».

Σ. Φάμελλος: «Θέλετε μια αδύναμη πολιτεία για να κάνουν πάρτι τα συμφέροντα»

«Η αλλαγή στην κοινωνική συνείδηση οδήγησε στις παραιτήσεις δύο κορυφαίων υπουργών, η κοινωνία πέτυχε να παραιτηθούν σήμερα και ο κ. Μπρατάκος και ο κ. Παπασταύρου, γιατί η κοινωνία έχει απονομιμοποιήσει την πολιτική της κυβέρνησης ιδιαίτερα απέναντι στο έγκλημα των Τεμπών», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην ομιλία του στη Βουλή, πριν λίγο:

Κυνικός και επιθετικός ο Κώστας Αχ. Καραμανλής

Η χθεσινή (Τετάρτη) συζήτηση σημαδεύτηκε από την κυνική ομιλία του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, την οποία επιστρατεύτηκαν να παρακολουθήσουν οι γαλάζιοι βουλευτές, κατόπιν πιέσεων από το Μαξίμου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίτερα, τηλέφωνα «έπεσαν» από τη Νέα Δημοκρατία προς όλους τους γαλάζιους βουλευτές ώστε εκείνοι να βρίσκονται στη Βουλή για την ομιλία του Κώστα Αχ. Καραμανλή, ενώ κάτι αντίστοιχο έγινε και από το γραφείο του πρώην υπουργού

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: «Έπεσαν οι μάσκες – Μητσοτάκης και Καραμανλής, όψεις του ίδιου νομίσματος»

«Σήμερα στη Βουλή έπεσαν οι μάσκες», σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επισημαίνοντας: «Κυριάκος Μητσοτάκης και Κώστας Καραμανλής είναι και επισήμως πια οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος. Ο ένας μίλησε εξ ονόματος του άλλου, με τη βεβαιότητα της αιώνιας αλληλεγγύης ανάμεσά τους. Άλλωστε, γνωρίζουν καλά ότι η τύχη του ενός είναι άμεσα συνδεδεμένη με την τύχη του άλλου. Μαζί πορεύτηκαν εξ αρχής με στόχο τη συγκάλυψη, μαζί θα συνεχίσουν μέχρι τελικής πτώσης. Τα δυο μεγάλα τζάκια της Δεξιάς με porte-parole – συνήγορο υπεράσπισης τον ακροδεξιό Βορίδη δίνουν ρεσιτάλ πολιτικού κυνισμού και αθλιότητας».

Και αθλιότητες Φλωρίδη – Απάντηση από τον Σ. Φάμελλο

Σημειώνεται ότι επίσης χθες (Τετάρτη) ο  Γ. Φλωρίδης προχώρησε σε μια ακόμα απίστευτη αθλιότητα λέγοντας πως «όποιος λέει για μπαζώματα, είναι για τα μπάζα», με τον Σ. Φάμελλο να απαντάει στον ανεκδιήγητο υπ. Δικαιοσύνης που κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για «αριστερόστροφο φασισμό». 

«Του προτείνω να συναντηθεί με τις οικογένειες των θυμάτων που ήρθαν και μας βρήκαν και μας περιέγραψαν πώς έψαχναν εβδομάδες μετά το τραγικό δυστύχημα να βρουν προσωπικά αντικείμενα των παιδιών ή των συγγενών τους, εκεί που μεταφέρθηκαν με τα μπάζα μαζί, τα υπολείμματα του δυστυχήματος. Δεν είναι ότι δεν έχει συναίσθηση, δεν έχει ούτε ηθική ο κύριος Φλωρίδης. Έφτασε στο σημείο ως σύγχρονος πολιτικός γενίτσαρος να μας κατηγορήσει για αριστερόστροφο φασισμό. Είναι γνωστή η κατρακύλα του και ο λαϊκισμός του», τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ΚΟ του  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

«Πιο ακροδεξιός από τον κύριο Βορίδη έχει καταντήσει» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Στ. Κασσελάκης: Γίγαντες στη συγκάλυψη, νάνοι στη συναίσθηση

Αιχμηρό το σχόλιο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο φόντο της παρέμβασης του Κώστα Αχ. Καραμανλή στην Ολομέλεια της Βουλής. Με ανάρτησή του ο Στ. Κασσελάκης σχολίασε το παρατεταμένο χειροκρότημα των βουλευτών της ΝΔ, τους οποίους πλέον θεωρεί «συνυπεύθυνους».

Συγκεκριμένα έγραψε: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε». Το παρατεταμένο όμως χειροκρότημα όλων των βουλευτών της ΝΔ δείχνει το συνολικό πολιτικό τους μέγεθος. Γίγαντες στη συγκάλυψη, νάνοι στη συναίσθηση. Είναι πλέον συνυπεύθυνοι».

Η απάντηση Καλαματιανού σε Καραμανλή και Βορίδη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί