«Παλεύουμε μαζί σας, φωνάξτε μαζί μας»: Κινητοποιήσεις για τη Δημόσια Υγεία σε όλη τη χώρα (Βίντεο & φωτο)

Ένταση δημιουργήθηκε το πρωί της Τρίτης 7/4 στον Ευαγγελισμό όταν η αστυνομία μπήκε μέσα στο νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης των εργαζομένων.

Δείτε: Ένταση στον Ευαγγελισμό: Η κυβέρνηση έστειλε την αστυνομία για να διαλύσει τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των γιατρών

Σύμφωνα με το MEGA, μετά από τις αποδοκιμασίες ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν από τον προαύλιο χώρο του Ευαγγελισμού. Υπήρξε φραστική ένταση και αποδοκιμασία των αστυνομικών, όταν εκείνοι προσπάθησαν να διαλύσουν το πλήθος, «καθώς δεν επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις λόγω κορωνοϊού».

Οι αστυνομικοί εισήλθαν στον χώρο του νοσοκομείου, ζητώντας εξηγήσεις, με το πρόσχημα ότι απαγορεύονται οι συναθροίσεις και ο συνωστισμός.

Μετά από φραστική διαμάχη και αποδοκιμασία, οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν από τη σημείο και οι γιατροί συνέχισαν την συγκέντρωση τους:


Και στο «Γ. Γεννηματάς»στο οποίο βρέθηκε η «Εφ.Συν.», αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούν ελέγχους και δεν επιτρέπουν την είσοδο. Τον τόνο δίνουν συνθήματα όπως «Τέρμα πια στην κοροϊδία, δώστε λεφτά για την υγεία» και «Δωρεάν υγεία για όλο το λαό για κάθε μετανάστη και ανασφάλιστο»:

Οι εν λόγω συγκεντρώσεις λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο της Πανελλαδικής ημέρας δράσης για τη Δημόσια Υγεία την οποία οργανώνει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) οργανώνει πανελλαδική με κεντρική αιχμή τα ανεπαρκή μέτρα στήριξης του ΕΣΥ και τις ελλείψεις στα ατομικά μέσα προστασίας των εργαζομένων στις δημόσιες δομές υγείας.

Παρόμοιες παρεμβάσεις γίνονται σε νοσοκομεία και μονάδες υγείας με κεντρικό μήνυμα: «Σπάμε τη σιωπή, δυναμώνουμε τη φωνή της διεκδίκησης για την υγεία του λαού».

(από την κινητοποίηση στο νοσοκομείο «Λαϊκό» στην Αθήνα: φωτογραφία από 902.gr)

(από την κινητοποίηση στην πύλη του νοσοκομείου «Αττικόν» το πρωί της Τρίτης 7/4: φωτογραφία 902.γρ)

Μαχόμενοι Υγειονομικοί: Θωρακίστε το ΕΣΥ, όχι με εθελοντές και παλαμάκια

Στο μεταξύ, περισσότεροι από 400 υγειονομικοί, γιατροί και νοσηλευτές και τουλάχιστον 100 πολίτες υπογράφουν ψήφισμα διαμαρτυρίας με το οποίο ζητούν τη θωράκιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με υλικά και προσλήψεις, αντί για εθελοντές και παλαμάκια. «Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας αναδεικνύει περισσότερο από κάθε άλλη φορά την ανάγκη για ένα ενισχυμένο και ασφαλές ΕΣΥ» τονίζουν.

(παρέμβαση στο νοσοκομείο «Ασκληπιείο», Τρίτη 7/4/20, φωτογραφία από 902.gr)

Μυτιλήνη: Κατέγραψε τα ονόματα των παρευρισκόμενών στην κινητοποίηση των υγειονομικών η αστυνομία

Με έντονη την παρουσία της αστυνομικής δύναμης, η οποία κατέγραψε τα ονόματα των παρευρισκόμενών στο χώρο, πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο του Νοσοκομείου Μυτιλήνης η διαμαρτυρία, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας υγείας και της πανελλαδικής δράσης, με εκπροσώπους συνδικαλιστικών οργάνων, του Παλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, της Ανταρσία στο Αιγαίο- Αντικαπιταλιστική Αριστερά.

Νοσοκομείο Νίκαιας- Πειραιά

Ζάκυνθος

Νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία”

Πάτρα

Ιωάννινα

Τρίκαλα: Πρόστιμο σε αλληλέγγυους που πήγαν να συμπαρασταθούν στους νοσοκομειακούς

Δείτε στο βίντεο που δημοσιεύει η σελίδα Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη, αυτά που δεν θα δείξει κανένα διαπλεκόμενο κανάλι. Αλληλέγγυοι κάτοικοι των Τρικάλων, μέλη σωματείων και συλλογικοτήτων που πήγαν διακριτικά να συμπαρασταθούν στους νοσοκομειακούς για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας εμποδίστηκαν από την αστυνομία να προσεγγίσουν. Οι αστυνομικοί έκοψαν πρόστιμο σε δύο συγκεντρωμένους!

Όπως φαίνεται, υπήρχε πολιτική εντολή εκφοβισμού και παρεμπόδισης των εκδηλώσεων των γιατρών και των υπολοίπων νοσκομειακών. Θα ακολουθήσουν και άλλες καταγγελίες από όλη την Ελλάδα. Μείνετε συντονισμένοι/ες!

Να σβηστούν άμεσα τα πρόστιμα στους δύο συμπαραστάτες των νοσοκομειακών!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Οι κινητοποιήσεις στο Ηράκλειο

Η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων και εργαζομένων Ηρακλείου και πολιτικές οργανώσεις της Αριστεράς, παρά την καταρρακτώδη βροχή έδωσαν δυναμικά το «παρών» σήμερα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που γίνονται σε όλη τη χώρα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

Παλεύουμε με τους νοσηλευτές τους γιατρούς, όλους τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία για ενίσχυση της δημόσιας υγείας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία.
Δυναμώνουμε τις φωνές μας, στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όλους εργαζόμενους ώστε να μην “πληρώσουν το μάρμαρο ” της νέας πολύπλευρης κρίσης.
Μένουμε ενεργοί.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στη σελίδα Κοινότητα Αλληλεγγύης Ηρακλείου – Covid-19:

Δυναμική κινητοποίηση και στο ΠΑΓΝΗ

Το «παρών» στις κινητοποιήσεις έδωσε και το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, που πραγματοποίησε συμβολική διαμαρτυρία έξω από το νοσοκομείο.

Δείτε φωτογραφίες του imageonline.gr:


ΣΥΡΙΖΑ: Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, πιο δυνατό το μήνυμα από ποτέ

Ο Τομέας Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, αναφέρει ότι στηρίζει την κινητοποίηση και θεωρεί ότι αυτή η υγειονομική κρίση ανέδειξε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την τεράστια αξία των δημόσιων συστημάτων καθολικής κάλυψης υγείας και την ανάγκη ενδυνάμωσης του ΕΣΥ στη χώρα μας. Τώρα είναι η ώρα μιας μεγάλης επένδυσης στη Δημόσια Υγεία και μιας αποφασιστικής ενίσχυσης των νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των υπόλοιπων δημόσιων δομών με ανθρώπινο δυναμικό, υποδομές , εξοπλισμό και μέσα. Ο Τομέας Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους γιατρούς , τους νοσηλευτές και το υπόλοιπο προσωπικό του ΕΣΥ, όλους τους υγειονομικούς της χώρας αλλά και την Αυτοδιοίκηση, τους κοινωνικούς φορείς, τους Συλλόγους Ασθενών και τις τοπικές κοινωνίες, να ενισχύσουν τη φωνή των ανθρώπων της δημόσιας περίθαλψης που σήμερα δίνουν με αυταπάρνηση στην «πρώτη γραμμή» τη μάχη της προστασίας της κοινωνίας από την απειλή της πανδημίας.

(γιατροί, νοσηλευτές, μέλη του Συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Μεταξά μαζί με αντιπροσωπείες σωματείων εργαζομένωνανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για τη σημερινή κινητοποίηση: φωτογραφία από 902.gr)

Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί συγκεκριμένα:

  • Επαρκή μέσα ατομικής προστασίας και «θωράκισης» των υγειονομικών
  • Επιτάχυνση και ενίσχυση των προσλήψεων επικουρικού ιατρικού και νοσηλευτικού- παραϊατρικού προσωπικού
  • Ανάπτυξη όλων των διαθέσιμων δημόσιων κλινών ΜΕΘ – επίταξη των κλινών ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα με όρους δημοσίου συμφέροντος
  • 4.000 μόνιμες προσλήψεις γιατρών και λοιπού προσωπικού – όχι προσλήψεις συμβασιούχων «μιας χρήσης»
  • Κεντρική διαχείριση των εργαστηριακών ελέγχων για τον κοροναϊό – ενιαία κριτήρια για τη συνταγογράφησή τους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα – ενίσχυση των δημόσιων Εργαστηρίων και αύξηση των διαθέσιμων διαγνωστικών τεστ – μηδενική συμμετοχή για τον πολίτη.
  • Ειδική μέριμνα για τις ευάλωτες ομάδες (πρόσφυγες-μετανάστες, Ρομά, φιλοξενούμενοι σε γηροκομεία, ψυχιατρεία και προνοιακά ιδρύματα, διαβιούντες σε στρατώνες, φυλακισμένοι, άστεγοι, τοξικοεξαρτημένοι) – έμφαση στην οργανωμένη αποσυμφόρηση των προσφυγικών καταυλισμών και στην αναβαθμισμένη υγειονομική κάλυψη στα ΚΥΤ και στα camps.
  • Κέντρα Υγείας, ΤΟΜΥ, Περιφερειακά ιατρεία, συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ, ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί, σε ένα ενιαίο δίκτυο εξωνοσοκομειακής και κατ’ οίκον φροντίδας των ασθενών.
  • Ενίσχυση των Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης με το αναγκαίο επιστημονικό δυναμικό (γιατροί Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Ιατρικής, επόπτες Δημόσιας Υγείας) για την πραγματοποίηση των απαραίτητων υγειονομικών ελέγχων και την επαρκή επιδημιολογική επιτήρηση της πανδημίας.

(φωτογραφία από τη σελίδα της Κοινότητας Αλληλεγγύης Ηρακλείου)

«Διεκδικούμε από το Υπουργείο Υγείας και την κυβέρνηση την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων, ανεπαρκειών και ελλείψεων, ενισχύοντας το αίσθημα υγειονομικής ασφάλειας και αλληλεγγύης τόσο των εργαζομένων στο ΕΣΥ όσο και των πολιτών. Μόνο έτσι θα μπορέσουν οι υγειονομικοί του Δημόσιου Συστήματος Υγείας που σήμερα σηκώνουν όλο το βάρος, να δώσουν με αξιοπρέπεια και αξιοπιστία τη δύσκολη μάχη κατά της πανδημίας», τονίζει ο Τομέας Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί