Οι Ερινύες είναι εδώ, κύριε Μητσοτάκη

Του Θανάση Καρτερού

ΟΑνδρουλάκης είναι «φερέφωνο της απόπειρας αποσταθεροποίησης της χώρας». Ο Κασσελάκης «συνειδητός υπονομευτής του πολιτεύματος». Και το Συγκρότημα Μαρινάκη εκπροσωπεί «ισχυρά οικονομικά συμφέροντα» που θέλουν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα. Όλα αυτά εκφωνήθηκαν με δραματικό τρόπο από τον Μητσοτάκη, μέσω του αποστόλου του Παύλου Μαρινάκη. Το Βήμα αποκάλυψε μονταζιέρα για τα Τέμπη, ο Ανδρουλάκης πήρε πρωτοβουλία για πρόταση δυσπιστίας, ο Κασσελάκης ζήτησε εκλογές, αλλά όλα αυτά, απολύτως νόμιμα, συνταγματικά, και υποχρεωτικά εκεί που έχουμε φτάσει με τη συγκάλυψη, είναι αποσταθεροποίηση της χώρας!!!

Προφανώς τα έχουν χαμένα στο Μαξίμου. Καθισμένοι στο 41% τους πίστεψαν ότι θα μπορούσαν εσαεί να κάνουν ό,τι θέλουν, να λένε ό,τι θέλουν, να κρύβουν ό,τι θέλουν, να βαφτίζουν τις χήνες ψάρια όταν θέλουν. Με τη συνδρομή της ενημέρωσης 107 φυσικά. Κι όταν οι γονείς τον νεκρών έσκισαν το καταπέτασμα του ναού και τα δημοκρατικά κόμματα άφησαν για λίγο τα μεταξύ τους και στάθηκαν απέναντι στη συγκάλυψη και -επιτέλους!- ορισμένα «δικά τους» ΜΜΕ αποδέχτηκαν την πρόκληση της αλήθειας, αντιδρούν σαν κακομαθημένα παιδιά που τους πήραν το γλυκό. Ή σαν ιδιοκτήτες που όταν αποσταθεροποιούνται οι ίδιοι αποσταθεροποιείται η ιδιοκτησία τους -η χώρα.

Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση. Θαυμάσια, ναι. Για την αλήθεια των Τεμπών. Για τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου που δοκιμάζονται. Για την κάθαρση που μόνο αυτή μπορεί να αποκαταστήσει την ομαλότητα. Και εν τέλει για την πολιτική και κοινωνική σταθερότητα, που δεν είχε ποτέ ως θεμέλιο τους  διαχωρισμούς σε εθνικόφρονες και υπονομευτές, αλλά τη συναίνεση της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας. Και σήμερα είναι φανερό και δηλωμένο ότι η μεγάλη, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, και η Ευρώπη παρεμπιπτόντως, απαιτούν να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Να τιμωρηθούν οι ένοχοι του εγκλήματος και οι συνένοχοι της συγκάλυψης.

Είναι εντυπωσιακή η ευκολία με την οποία ο «κεντροδεξιός» Μητσοτάκης επιστρέφει στη Δεξιά του διχασμού. Αυτό όμως είναι το τελευταίο στάδιο του κυνισμού. Οι νεκροί δεν μιλούν, αλλά μιλούν οι γονείς και οι συγγενείς τους. Μιλάει ο πολίτης που έχει απαυδήσει από τη συγκάλυψη. Και εν τέλει μιλάει η τραυματισμένη Δημοκρατία. Και μιλάει αυστηρά. Οι Ερινύες, η αρχή του τέλους σας, είναι εδώ, κύριε Μητσοτάκη…

Πηγή: Η Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί