Πολεοδομία δήμου Ηρακλείου: Ανάκληση απόφασης για πρωτοκόλληση Βεβαιώσεων Χρήσεων Γης με αποκλειστικά ηλεκτρονικό τρόπο

Απάντηση της Διεύθυνσης Πολεοδομίας δήμου Ηρακλείου στην από 15-03-2024 ανακοίνωση του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Ηρακλείου για την “ανάκληση απόφασης για πρωτοκόλληση Βεβαιώσεων Χρήσεων Γης στην ΥΓΟΜ Ηρακλείου με αποκλειστικά ηλεκτρονικό τρόπο”:

Δείτε:

Διπλωματούχοι μηχανικοί: Ζητούν την ανάκληση απόφασης από την Υπηρεσία Δόμησης δήμου Ηρακλείου

Η υποστελέχωση των Υπηρεσιών δημιουργεί πράγματι προβλήματα στην έγκαιρη εξυπηρέτηση του  κοινού και την αναπλήρωση υπαλλήλων, ιδιαίτερα σε συνθήκες που προκύπτουν εκτός προγραμματισμού  (δικαστικές διαδικασίες, αλλαγές θεσμικού πλαισίου, χρηματοδοτικά/ επιδοτούμενα προγράμματα-ΕΣΠΑ), που προκαλούν συχνές εξάρσεις στα αιτήματα του εξυπηρετούμενου κοινού. 

Η προσπάθειά μας για την πληρέστερη δυνατή εξυπηρέτηση του κοινού, οδήγησε στην προτροπή για ηλεκτρονική υποβολή των αιτημάτων για βεβαίωση χρήσης γης αντί της έγχαρτης υποβολής. Εξάλλου  ο ψηφιακός μετασχηματισμός των υπηρεσιακών διαδικασιών προωθείται σε κάθε περίπτωση, για την  εξοικονόμηση ανθρώπινων και οικονομικών πόρων και την προστασία του περιβάλλοντος. 

Επισημαίνεται ακόμα ότι το ηλεκτρονικό αίτημα, εξυπηρετεί την αμεσότητα υποβολής, εξασφαλίζει  τη διαφάνεια και επιτρέπει την τήρηση ηλεκτρονικού υπηρεσιακού αρχείου για την ευχέρεια αντιμετώπισης  ομοειδών θεμάτων.  

Η χρήση του ηλεκτρονικού αιτήματος προϋποθέτει απλή γνώση στη χρήση του μέσου και όχι  εξειδικευμένη γνώση λογισμικού (πολύ απλούστερο από την ψηφιακή υποβολή στην πλατφόρμα e άδειες). Εξάλλου, στο αρμόδιο Τμήμα της Πολεοδομίας παρέχεται καθημερινά διά ζώσης κάθε δυνατή  υποστήριξη για την υποβολή του αιτήματος στους ελεύθερους επαγγελματίες που το ζητούν, για την οποία  εισπράττουμε τα εύσημα για την προθυμία εξυπηρέτησης, για την οποία δεν υπήρξε μνεία στην  ανακοίνωσή σας. 

Παρακαλούμε για τη διαβίβαση της απάντησής μας στο ΔΣ του συλλόγου σας, από τον οποίο  αναμένουμε αρωγή στη διαρκή προσπάθεια της Υπηρεσίας για βελτίωση και επικαιροποίηση των  ηλεκτρονικών αιτημάτων, καθώς και τον ψηφιακό μετασχηματισμό διαδικασιών με γνώμονα την καλύτερη  δυνατή εξυπηρέτηση του τεχνικού κόσμου και του κοινού. 

Η Αντιδήμαρχος Χωροταξικού Σχεδιασμού,  

Πολεοδομίας & Δημοτικής Περιουσίας 

Στυλιανή Αρχοντάκη 

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί