Δυναμικό αγροτικό συλλαλητήριο στο Κιλελέρ ενόψει συνάντησης με Μητσοτάκη

Μήνυμα συνέχισης του αγώνα μέχρι να δοθούν ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματά τους έστειλαν  σήμερα οι Θεσσαλοί αγρότες  απ’ το Κιλελέρ, όπου βρέθηκαν για να τιμήσουν την επέτειο από την εξέγερση των αγροτών κολίγων.

Η εκδήλωση – συγκέντρωση μνήμης έγινε παραμονή της συνάντησης αύριο, Δευτέρα (12:30), των αγροτικών φορέων της Θεσσαλίας με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σημερινή (10/3) συγκέντρωση συμμετείχαν αντιπροσωπείες αγροτών από άλλες περιοχές της χώρας, όπου και κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο.

«Για εμάς το Κιλελέρ δεν είναι μία επετειακή εκδήλωση, αλλά είναι ο καθημερινός μας αγώνας για να παράγουμε, για να έχουμε ένα εισόδημα και για να μπορούμε να μείνουμε στα χωριά μας. Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις, αύριο είναι η συνάντηση με τον πρωθυπουργό, περιμένουμε να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας», τόνισε ο πρόεδρος ενωτικής ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Λάρισας Ρίζος Μαρούδας.

«Σήμερα στέλνουμε μήνυμα εξέγερσης, αντίστασης και αντεπίθεσης», τόνισε ο κ. Μαρούδας συμπληρώνοντας ότι στη Θεσσαλία πάνω από 350.000 στρέμματα δεν θα καλλιεργηθούν φέτος.

«Τιμούμε την εξέγερση των κολίγων πριν 114 χρόνια με ένα αγροτικό συλλαλητήριο, εδώ από το Κιλελέρ», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΟΑΣ ν. Λάρισας, Σωκράτης Αλειφτήρας. «Απαιτούμε λύσεις για την Θεσσαλία από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Φτάνουν τα λόγια, πρέπει να περάσουμε σε έργα», πρόσθεσε.

Αύριο, Δευτέρα 11 Μαρτίου, οι αγρότες στην Αγιά θα βγάλουν τα τρακτέρ τους στην κεντρική πλατεία της περιοχής, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις θα σημειωθούν σε Τρίκαλα και Παλαμά Καρδίτσας.

Δύο αντιπροσωπείες στο Μαξίμου

Τη Δευτέρα στις 11 π.μ. ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση στο Μαξίμου με τους εκπροσώπους των θεσμικών φορέων της Θεσσαλίας, ενώ στις 12:30 θα υποδεχθεί τους εκπροσώπους των αγροτών.

Όπως είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα μέσα Φεβρουαρίου με εκπροσώπους των μπλόκων, επιθυμεί να συνεχιστεί ο διάλογος.

Θα τεθούν επί τάπητος όλα τα ζητήματα που έχουν σχέση με τις πλημμύρες αλλά και τις αποζημιώσεις στους πληγέντες παραγωγούς.

Ειδική αναφορά θα γίνει στο θέμα της Λίμνης Κάρλα, όπου περίπου 120.000 στρέμματα παραμένουν κάτω από το νερό. Οι Θεσσαλοί αγρότες ζητούν να υπάρξει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την αποστράγγιση των νερών, αλλά και λύση για την αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον.

Όπως διαμηνύουν οι Θεσσαλοί «δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια μέχρι να βρεθούν λύσεις» υπογραμμίζοντας ότι εκτός από τα προβλήματα που προκάλεσαν οι πλημμύρες στις εκτάσεις, υπάρχουν και άλλα ζητήματα που ανακύπτουν για τη δημόσια υγεία και τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί