Καταδίκη καρνιβαλιστών που πετούσαν και ποδοπατούσαν κότες (Βίντεο)

Το δικαστήριο της Λάρισας τιμώρησε με ποινή φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή, έξι άτομα από το Δαμάσι γιατί κακοποίησαν κότες κατά τη διάρκεια του Καρναβαλιού.

Το περιστατικό είχε καταγγελθεί το 2014 και είχε προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις μεταξύ των φιλόζωων και όχι μόνο καθώς οι εικόνες μεταχείρισης των πτηνών ήταν εξοργιστικές. Για κακοποίηση ζώων και βάναυση συμπεριφορά κατά τη διάρκεια του Καρναβαλιού είχε τότε εγκαλέσει τον δήμο Τυρνάβου το φιλοζωικό σωματείο “Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας”, το οποίο είχε αναδείξει το θέμα. Σε ένα από τα άρματα, το οποίο είχε θέμα που χλεύαζε την φορολόγηση των κοτετσιών, υπήρχε και ένα κλουβί με ζωντανές κότες. Στη διάρκεια και προς το τέλος της παρέλασης, οι καρναβαλιστές άρχισαν να στροβιλίζουν και να πετούν στον κόσμο τις κότες με αποτέλεσμα αρκετά από τα πουλιά να τσαλαπατηθούν και να βρουν φριχτό θάνατο. Στο διαδίκτυο είχαν κυκλοφορήσει βίντεο που έδειχναν τι συνέβη με τις κότες:

Oι κατηγορούμενοι ήταν μέλη του γκρουπ «Φορολογικά κοτέτσια». Σύμφωνα με το κατηγορητήριο τις κότες τις «κράδαιναν στα χέρια τους, τις πετούσαν στο πλήθος που παρακολουθούσε την παρέλαση και άλλες στον αέρα, ενώ όταν εκείνες προσγειώνονταν στο έδαφος τις χτυπούσαν με τα πόδια και τις ποδοπατούσαν με αποτέλεσμα οι περισσότερες εξ αυτών να θανατωθούν». Κατά τη διάρκεια της απολογίας τους αρνήθηκαν τις πράξεις ενώ παραδέχθηκαν πως ήταν μέλη του εν λόγω γκρουπ. Ένας ανήλικος τιμωρήθηκε με επίπληξη από το δικαστήριο ενώ ο οδηγός του άρματος αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών. Κατηγορούμενος ήταν και ο τότε αντιδήμαρχος Τυρνάβου γιατί επέτρεψε να έχουν ζωντανά ζώα στην παρέλαση. Η υπόθεσή του όμως παραγράφηκε με τον νόμο 4411/16 (έχει ποινή μέχρι δύο χρόνια).

onlarissa.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί