Τεράστια συγκέντρωση των αγροτών στο Σύνταγμα – Το ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

Εκατοντάδες τρακτέρ και χιλιάδες αγρότες από κάθε μέρος της Ελλάδας, στέλνουν από το Σύνταγμα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη που επιμένει να μην κάνει δεκτά τα βασικά τους αιτήματα.

Δείτε:

Tα τρακτέρ της οργής κατά της κυβερνητικής πολιτικής – Στο κέντρο της Αθήνας οι αγρότες (βίντεο-φωτογραφίες)

Με τους αγρότες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ουσιαστικές λύσεις τώρα από την κυβέρνηση, με βάση τις προτάσεις μας

Οι αγρότες της Κρήτης έξω από τη Βουλή, στο μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο

Τα τρακτέρ κατά κύματα και σε δόσεις έφτασαν το κέντρο της Αθήνας, υπό το θερμό χειροκρότημα των περαστικών οι οποίοι δείχνουν την αλληλεγγύη τους στα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου. 

Χιλιάδες κόσμου δίνουν δυναμικά το παρών στο μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο, με κεντρικό τους σύνθημα «χωρίς εμάς τι θα φας;»

Ο χώρος μπροστά από τη Βουλή είναι γεμάτος από κόσμο, τρακτέρ και άλλα αγροτικά οχήματα, με ομοσπονδίες, σωματεία και συνδικάτα εργαζομένων από δεκάδες τομείς, αλλά και απλούς πολίτες να έχουν κατέβει με την σειρά τους στο κέντρο της Αθήνας, συμπαραστεκόμενοι στους αγρότες. 

Τώρα με τα πόδια, μετά με τρακτέρ, αν δεν δικαιωθούμε, θα γίνει Κιλελέρ» και «Εργατιά, αγροτιά ενωμένοι μια γροθιά» είναι μερικά από τα συνθήματα που ακούγονται στη μεγαλειώδη διαδήλωση. «Σήμερα πέθανε η κτηνοτροφία» αναγράφεται παράλληλα σε πανό, δίπλα από ένα φέρετρο που έχει τοποθετηθεί σε αγροτικό όχημα. 

αγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
EUROKINISSI
Συλλαλητήριο αγροτών στο Σύνταγμα
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ
Συλλαλητήριο αγροτών στο Σύνταγμα
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ
 αγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
EUROKINISSI

«Εάν δεν δοθούν λύσεις στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου ο αγώνας θα συνεχιστεί» τόνισε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας (Ε.Ο.Α.Σ.Κ.) Κώστας Τζέλλας, κατά την ομιλία του στο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο. Ανέφερε για ακόμη μια φορά τα κύρια αιτήματα των αγροτών, μεταξύ των οποίων είναι το αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, τα φθηνό αγροτικό ρεύμα, η πάταξη των ελληνοποιήσεων αλλά και η αναθεώρηση της ΚΑΠ.

«Ζητάμε όλοι να θεσπιστεί αφορολόγητο πετρέλαιο για τους αγρότες» είπε. Σε ό,τι αφορά το αγροτικό ρεύμα, ο κ. Τζέλας είπε ότι θα πρέπει να πέσει στα 7 λεπτά ανά κιλοβατώρα, υπογραμμίζοντας ότι «το απαιτούμε και θα το κερδίσουμε». Στα αιτήματα του αγροτικού κόσμου βρίσκεται, όπως επισήμανε, και η επιδότηση για την αγορά λιπασμάτων, ζωοτροφών και αγροεφοδίων.

«Μέσα από κάτι τέτοια θα μπορέσουμε να παράγουμε φθηνά αγροτικά προϊόντα» τόνισε. Ζήτησε ακόμη μια φορά να μπει ένα τέλος στις ελληνοποιήσεις, ενώ σε αναφορά του για την ΚΑΠ, υπογράμμισε ότι δεν «έχουμε καμία απάντηση και ουσιαστική λύση» απαιτώντας την επαναφορά του «πρασινίσματος». «Κάθε φορά που γίνεται αναθεώρηση της ΚΑΠ, εμείς γινόμαστε φτωχότεροι. Φεύγουμε από τα χωριά και τα χωράφια μας» κατέληξε.

Τρακτέρ στο μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
EUROKINISSI
Αγρότες μπροστά στη Βουλή
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI
Πλήθος κόσμου στο συλλαλητήριο των αγροτών στο Σύνταγμα
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI
Κόσμος στο Σύνταγμα
(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)
αγρότες στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Αγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
EUROKINISSI
αγρότες στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
EUROKINISSI
Φέρετρο στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί