Tα τρακτέρ της οργής κατά της κυβερνητικής πολιτικής – Στο κέντρο της Αθήνας οι αγρότες (βίντεο-φωτογραφίες)


(το κομβόι των τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας, μεσημέρι Τρίτης 20/2/24 – Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ- EUROKINISSI)

Ολοένα και αυξάνονται οι αγρότες που καταφθάνουν στην πλατεία Συντάγματος ενόψει του μεγάλου παναγροτικού συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας που είναι προγραμματισμένο για τις 18:30. Η Αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας, από το ύψος της οδού Αθανάσιου Διάκου και στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της οδού Σέκερη.

Τα πρώτα από τα τρακτέρ που ξεκίνησαν το πρωί της Τρίτης από το Κάστρο Βοιωτίας και τα Μέγαρα βρέθηκαν από νωρίς στην Αθήνα και αρκετά από αυτά διέσχιζαν την πλατεία Καραϊσκάκη ήδη από τις 13.30.

Το κονβόι από τη βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία, είχε ξεκινήσει το πρωί από το Κάστρο Βοιωτίας όπου προηγήθηκε διανυκτέρευση. Αντίστοιχα, από την Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο, τα τρακτέρ και τα οχήματα προσεγγίζουν το κέντρο μετά την προσυγκέντρωση στα Μέγαρα.

Την ίδια στιγμή οι συνάδελφοί τους από διάφορα σημεία της χώρας συνεχίζουν το ταξίδι τους είτε με λεωφορεία, είτε με ΙΧ αυτοκίνητα με στόχο να φτάσουν στην Αθήνα για το συλλαλητήριο.

Λεωφορεία και Ι.Χ. επίσης μεταφέρουν πάνω από 5.000 άτομα στην πρωτεύουσα. Μόνο από τη Θεσσαλία εκτιμάται ότι «κατεβαίνουν» πάνω από 60 λεωφορεία. Αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι χρησιμοποιούν επίσης και δικά τους οχήματα. Πολλά λεωφορεία εκτιμάται ότι θα αποβιβάσουν σημαντικό πλήθος στην περιοχή του ΟΑΚΑ, προκειμένου στη συνέχεια να φτάσουν στο κέντρο με τους συρμούς του ΗΣΑΠ.

«Αν στην κυβέρνηση νομίζουν ότι φτάνει η ώρα να ξεμπερδέψουν από τα τρακτέρ κάνουν μεγάλο λάθος. Θα ήταν προτιμότερο να σκύψουν πάνω στα προβλήματα και να δουν τι μπορούν να κάνουν για να συνεχιστεί η παραγωγή στην ύπαιθρο», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος των αγροτών του Κάστρου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ Γιάννης Βάγγος και συμπλήρωσε: «Καλούμε όλο τον κόσμο στο συλλαλητήριο σήμερα το απόγευμα», τονίζοντας πως «αυτό το συλλαλητήριο έχει κομβική σημασία». «Μετά την Αθήνα θα επιστρέψουμε στα μπλόκα και εκεί θα πάρουμε αποφάσεις», ανέφερε ο Γιάννης Βάγγος.

Δ. Αυγέρη: Ο αγροτικός κόσμος δεν αντέχει την ανεπάρκεια, την ανικανότητα και την κοροϊδία της κυβέρνησης

«Η κυβέρνηση παριστάνει ότι ακούει τον αγροτικό κόσμο, αλλά στην ουσία τον κοροϊδεύει», υπογραμμίζει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δώρα Αυγέρη.

«Ο πρωθυπουργός παρουσιάζει τα μέτρα που ανακοίνωσε ως αποδοχή των αιτημάτων των αγροτικών κινητοποιήσεων, ενώ στην πραγματικότητα δίνει φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Για παράδειγμα, η τιμή 9 λεπτά την kwh για 8 χρόνια θα αφορά μόλις το 1/3 της κατανάλωσης του ρεύματος. Τα υπόλοιπα 2/3 θα συνεχίσουν να είναι έρμαιο της αισχροκέρδειας», σημειώνει η ίδια, προσθέτοντας ότι «η δε επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο αφορά, σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις απόδοσης, το 50% της κατανάλωσης».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ αποδείχθηκε πολύ κατώτερη των περιστάσεων στη συνείδηση των γεωργών, των κτηνοτρόφων και των μελισσοκόμων. Ο αγροτικός κόσμος δεν αντέχει άλλο ούτε την ανεπάρκεια, ούτε την ανικανότητα, ούτε την κοροϊδία της κυβέρνησης», τονίζει και καταλήγει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τους αγρότες και ζητά από την κυβέρνηση να υιοθετήσει άμεσα το σύνολο των μέτρων που έχει ήδη, πριν από τρεις εβδομάδες, προτείνει ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης».

Πώς θα κινηθούν τα τρακτέρ στην Αθήνα – Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Η διαδρομή των τρακτέρ μέσα στον αστικό ιστό εκτιμάται ότι θα είναι μέσω της λεωφόρου Αθηνών, της πλατείας Καραϊσκάκη και της πλατείας Ομονοίας, για να «ανέβουν» την Πανεπιστημίου προς το Σύνταγμα.

Πρώτο μαζικό «ραντεβού» εκτιμάται ότι θα είναι αυτό στην πλατεία Ομόνοιας στις 17.30, προκειμένου στη συνέχεια σταδιακά να φτάσουν στις 18.30 στην πλατεία Συντάγματος και την Βουλή.

Προκειμένου να αποφευχθεί το κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στο κέντρο της Αθήνας, η ΕΛΑΣ θα προχωρά κατά τη διάρκεια της ημέρας σε τροποποιήσεις της κυκλοφορίας των οχημάτων, με:

  • προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε Λεωφόρο Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη
  • αντίθετη ροή κυκλοφορίας των τρακτέρ σε οδό Αγίου Κωνσταντίνου, πλατεία Ομονοίας και Πανεπιστημίου ως το Σύνταγμα
  • προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας γύρω από την πλατεία Ομονοίας
  • διακοπή κυκλοφορίας σε Λεωφόρο Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς
  • διακοπή κυκλοφορίας στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της Βουλής (ροή της καθόδου ως την Σέκερη)
  • ροή κυκλοφορίας από την Ακαδημίας μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας

Αντίστοιχες τροποποιήσεις με βάση τα παραπάνω θα γίνουν στα δρομολόγια που εκτελούν σε αυτές τις οδούς και λεωφόρους τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Οι συρμοί του μετρό, του Ηλεκτρικού και του Τραμ δεν έχει μέχρι το πρωί της Τρίτης ανακοινωθεί ότι θα επηρεαστούν και θα κινηθούν κανονικά.

Πηγή: left.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί