«Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί»: Στα μπλόκα δίνουν ραντεβού οι αγρότες μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη

Στα μπλόκα δίνουν ραντεβού οι αγρότες προκειμένου να ενημερωθούν από τους αντιπροσώπους τους για το τι ειπώθηκε στη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και για να διατυπώσουν την απάντησή τους στα δύο μέτρα που τους πρότεινε ο πρωθυπουργός, απορρίπτοντας όλα τα άλλα αιτήματά τους.

Δείτε επίσης: Με “φθηνότερο ρεύμα για όλους τους αγρότες”, επιχείρησε ο Μητσοτάκη να κάμψει την επιτροπή!- “Όχι” σε όλα τα άλλα

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας Ρίζος Μαρούδας εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «δεν έχει ικανοποιηθεί το σύνολο των αιτημάτων μας. Θα πάμε στα μπλόκα, θα ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας σε όλη την Ελλάδα. Θα πάρουμε τις αποφάσεις μας στα μπλόκα. Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί, να δυναμώσουν και άλλο τα μπλόκα για να ικανοποιηθούν στο μέγιστο βαθμό τα αιτήματα επιβίωσης».

«Σήμερα φτάσαμε στο υπέρτατο σημείο της διαπραγμάτευσης. Εμείς δεν έχουμε περιθώριο να χάσουμε. Οι μόνοι αρμόδιοι να αποφασίσουν είναι οι ίδιοι οι αγρότες. Έγινε ένας εποικοδομητικός διάλογος. Τις απαντήσεις θα τις δώσουν οι ίδιοι οι αγρότες» είπε ο αντιπρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Σερρών Γιάννης Παναγής, σημειώνοντας ότι ο διάλογος ήταν εποικοδομητικός.

Οι πρώτες αντιδράσεις των αγροτών έχουν να κάνουν με το πετρέλαιο θέρμανσης και την προκαταβολή της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους ανακοίνωσε ότι θα δοθούν τα 40 εκατομμύρια ευρώ στο τέλος Μαρτίου και τα υπόλοιπα 42 εκατομμύρια εν ευθέτω χρόνω, πρόταση που με την πρώτη ανάγνωση χαρακτηρίζεται προβληματική καθώς οι αγρότες που έχουν τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας θα ήθελαν να τους χορηγηθεί όλο το ποσό.

Όσον αφορά στο αγροτικό ρεύμα οι αγρότες στα μπλόκα περιμένουν τους αντιπροσώπους τους για περαιτέρω συζήτηση καθώς όπως λένε η πρόταση της κυβέρνησης είναι εξαιρετικά θολή και περίπλοκη ενώ κάνει και διαχωρισμό των αγροτών ανάλογα με το εάν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές ή όχι.

Να σημειωθεί ότι το μπλόκο του Πλατύκαμπου στη Λάρισα θα συνεδριάσει στις 5 το απόγευμα ενώ συσκέψεις θα γίνουν σχεδόν σε όλα τα μπλόκα των αγροτών προκειμένου να τοποθετηθούν επί των κυβερνητικών μέτρων και να καθορίσουν τη στάση τους.
 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί