Διατεταγμένη υπηρεσία…του Αρείου Πάγου στην κυβέρνηση: Πρωτοφανής μεθόδευση από την Πρόεδρο, συγκαλεί την Ολομέλεια για να αντικρούσει το πόρισμα από το Ευρωκοινοβούλιο

Έκτακτη διοικητική ολομέλεια συγκαλεί την ερχόμενη Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα. Πρόκειται για μία ασυνήθιστη ενέργεια που προκαλεί πολλά ερωτήματα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ένα από τα θέματα συζήτησης θα είναι η καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με το κράτος δικαίου, την ελευθερία του Τύπου και το σκάνδαλο υποκλοπών.

Όπως τόνισαν νομικοί κύκλοι που επικαλείται το ieidiseis.gr, «ενώ ποτέ μέχρι σήμερα ο Άρειος Πάγος δεν είχε ασχοληθεί με ψηφίσματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, γιατί τώρα ήρθε η ώρα να το κάνει;».

Οι ίδιες πηγές ωστόσο τόνισαν ότι δεν θα πρέπει να προχωρήσει ο Άρειος Πάγος σε απόφαση, που θα συνιστούσε απάντηση στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Έγκριτοι συνταγματολόγοι, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, υποστηρίζουν ότι «οι δικαστές και οι εισαγγελείς του Αρείου Πάγου, γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα πως, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι θεσμικό – πολιτικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις απαντήσεις σε αυτό μπορεί να τις δώσει μόνον η Εκτελεστική Εξουσία, δηλαδή η κυβέρνηση και όχι ο Άρειος Πάγος».

Σε αντίθετη περίπτωση, όπως τόνισαν, «το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας κινδυνεύει να διαπράξει θεσμικό ολίσθημα, διότι με τον τρόπο αυτό, προβαίνοντας σε στήριξη ή όχι της Εκτελεστικής Εξουσίας, παραβιάζει βάναυσα την Αρχή της Διάκρισης των Εξουσιών».

Και καταλήγουν: «Πρέπει να καταλάβουν στον Άρειο Πάγο ότι, η Δικαστική Εξουσία είναι ΚΡΙΤΗΣ και δεν μπορεί να μετατραπεί σε θεραπαινίδα της εξουσίας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί