Με τον Πρύτανη του ΕΛΜΕΠΑ o Αντιπεριφερειάρχης Διασύνδεσης με Ερευνητικά και Ακαδημαϊκά Ιδρύματα 

Με τον Πρύτανη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ), Καθηγητή Νίκο Κατσαράκη συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Ματαλλιωτάκης αρμόδιος για θέματα Διασύνδεσης με Ερευνητικά και Ακαδημαϊκά Ιδρύματα της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο Πρύτανης συνεχάρη το νέο Αντιπεριφερειάρχη για την ανάληψη των καθηκόντων του, ευχαρίστησε την Περιφέρεια Κρήτης για την πολυετή συνεργασία και εξέφρασε την προσδοκία για περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας με το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, μετά και την δημιουργίας αρμόδιας Αντιπεριφέρειας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε τον Πρύτανη για τη στήριξη του ΕΛΜΕΠΑ στο έργο της Περιφέρειας, χαρακτηρίζοντας την συνάντηση ως «σημαίνουσας σημασίας, για την μεταξύ τους διασύνδεση».

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ενίσχυση των Πανεπιστημίων της Κρήτης μέσω δράσεων που θα συμβάλλουν καθοριστικά στην περαιτέρω ανάδειξη της επιστημονικής αριστείας των ιδρυμάτων της, τα αναπτυξιακά προγράμματα μέσω ΚΕΔΙΒΙΜ, οι ερευνητικές και κτιριακές υποδομές, ο κόμβος καινοτομίας καθώς και η διεθνοποίηση των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Κρήτης. Μεταξύ άλλων, αναδείχθηκε η ανάγκη πολύπλευρης αναβάθμισης σε θέματα Εκπαίδευσης και Έρευνας, με σκοπό να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης με το ΕΛΜΕΠΑ σε τομείς προτεραιότητας της Εθνικής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Αντιπρυτάνεις του ΕΛΜΕΠΑ Αθανάσιος Μαλάμος και Νικόλαος Βιδάκης οι οποίοι πρότειναν τρόπους συνεργασίας, ενώ ο Ειδικός Σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη Καθηγητής Χρήστος Φλώρος ανέφερε τη σημασία της συνεργασίας των ιδρυμάτων, σε τομείς που αφορούν την Κρήτη και προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί