Το πρόγραμμα «ΖΩΗ» παρουσιάστηκε σε εκπαιδευτικούς γυμναστές του Ηρακλείου 

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα «ΖΩΗ» της Περιφέρειας Κρήτης, παρουσιάστηκε σε επιμορφωτικό σεμινάριο που διοργάνωσε, σήμερα στο κλειστό γυμναστήριο Λίντο, το γραφείο φυσικής αγωγής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου. Η παρουσίαση έγινε από τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Γιώργο Πιτσούλη και από εκπαιδεύτριες του Εργαστηρίου Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αναστασία Σπαρτινού και Δαριβιανάκη Παναγιώτα.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί φυσικής αγωγής ενημερώθηκαν για τους στόχους του προγράμματος,  που αφορούν στον εξοπλισμό όλων των αδειοδοτημένων αθλητικών χώρων της Κρήτης με σύγχρονους αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές και στην οριζόντια εκπαίδευση των γυμναστών (αποφοίτων ΤΕΦΑΑ) στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση. 

Παράλληλα ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Γιώργος Πιτσούλης αφού ευχαρίστησε τον υπεύθυνο φυσικής αγωγής και σχολικού αθλητισμού της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιάννη Κατσαμποξάκη και τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους, ανέφερε: «σας προσκαλώ να δηλώσετε συμμετοχή στο εκπαιδευτικό σεμινάριο της καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης. Είστε το μέσο και οι πολλαπλασιαστές για να μπορέσουν και οι μαθητές να εκπαιδευτούν στην παροχή των πρώτων βοηθειών, ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες του ασθενούς να φτάσει στο νοσοκομείο έγκαιρα όπου μπορεί να του παρασχεθεί εξειδικευμένη ιατρική  βοήθεια».

 Οι σύμβουλοι εκπαίδευσης της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου Γιάννης Κατσαμποξάκης , Γιώργος Θεοφιλίδης και ο Νίκος Αποστολάκης,  και η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΦΑΝΗ Ουρανία Ρινακάκη,  ευχαρίστησαν την Περιφέρεια Κρήτης, τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Γιώργο Πιτσούλη για την έμπρακτη στήριξη τους στη δημόσια εκπαίδευση και τον σχολικό αθλητισμό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί