Έκδοση Πρακτικών για το 9ο Διεθνές Συνέδριο του Ι.Α.Κ.Ε.

Την έκδοση των πρακτικών για το 9ο Διεθνές Συνέδριο Ι.Α.Κ.Ε. με κεντρικό Θέμα: “Πολίτης, Εκπαίδευση και  Πολιτική Συμμετοχή – Διαμορφώνοντας ενεργούς πολίτες στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης” ανακοινώνει το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, τα πρακτικά, τα οποία χωρίζονται σε 3 τόμους, περιλαμβάνουν εισηγήσεις και έρευνες από κορυφαίους επιστήμονες και ειδικούς, παρέχοντας σημαντικές πληροφορίες και αναλύσεις σχετικά με τα τρέχοντα κοινωνικά θέματα και τις προκλήσεις της εποχής μας.

Η ανακοίνωση του ΙΑΚΕ

Με τεράστια ικανοποίηση, το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών (Ι.Α.Κ.Ε.) ανακοινώνει την έκδοση των πρακτικών για το 9ο Διεθνές Συνέδριο Ι.Α.Κ.Ε. με κεντρικό Θέμα: “Πολίτης, Εκπαίδευση και  Πολιτική Συμμετοχή – Διαμορφώνοντας ενεργούς πολίτες στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης”. Αυτή η έκδοση αποτελεί ένα πολύτιμο σημείο αναφοράς για ερευνητές, ακαδημαϊκούς και φοιτητές στους τομείς των κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών.

Τα πρακτικά, τα οποία θα βρείτε σε 3 τόμους, περιλαμβάνουν εισηγήσεις και έρευνες από κορυφαίους επιστήμονες και ειδικούς, παρέχοντας σημαντικές πληροφορίες και αναλύσεις σχετικά με τα τρέχοντα κοινωνικά θέματα και τις προκλήσεις της εποχής μας. Η συλλογή αυτών των εργασιών είναι απαραίτητη για όσους ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν την κατανόησή τους σχετικά με τις κοινωνικές δυναμικές και την ανθρωπιστική σκέψη.

Σημαντικά Θέματα των Πρακτικών

  • Κοινωνική, πολιτική και οικονομική ζωή: Εξερεύνηση των σύγχρονων προκλήσεων και δυνατοτήτων στον τομέα της κοινωνικής διακυβέρνησης.
  • Τεχνητή νοημοσύνη και πολιτική συμμετοχή: Ανάλυση των επιπτώσεων της τεχνητής νοημοσύνης στην ενίσχυση της πολιτικής συμμετοχής.
  • Ψηφιακή διακυβέρνηση και δικαιώματα του πολίτη: Επισκόπηση των αλλαγών στη διακυβέρνηση και την προστασία των πολιτικών δικαιωμάτων στην ψηφιακή εποχή.
  • Μετανάστευση και ιθαγένεια: Μελέτες του αντίκτυπου της μετανάστευσης στις προσεγγίσεις της ιθαγένειας και στην κοινωνική ενσωμάτωση.
  • Εκπαίδευση και πολιτική συμμετοχή: Ο ρόλος της εκπαίδευσης στην καλλιέργεια ενεργών και ενημερωμένων πολιτών.
  • Επικοινωνία και πληροφόρηση στον δημόσιο βίο: Η σημασία της διαφάνειας και της πρόσβασης στην πληροφόρηση για την πολιτική συμμετοχή.
  • Νέες τεχνολογίες και εκπαίδευση: Εξετάζοντας τον αντίκτυπο των νέων τεχνολογιών στην εκπαιδευτική πρακτική και πολιτική.
  • Ευρωπαϊκά καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα: Παρουσίαση πρωτοποριακών προγραμμάτων σπουδών και των επιπτώσεών τους στην εκπαίδευση.
  • Άτυπη εκπαίδευση και δια βίου μάθηση: Εστίαση στη σημασία της συνεχούς εκπαίδευσης και ανάπτυξης πέρα από τον παραδοσιακό εκπαιδευτικό χώρο.
  • Δεοντολογία και δημοσιολογία: Προκλήσεις και ζητήματα δεοντολογίας στη σύγχρονη εποχή της πληροφόρησης και της επικοινωνίας.

Το Ινστιτούτο προσκαλεί ερευνητές, εκπαιδευτικούς και φοιτητές να επωφεληθούν από αυτή την πλούσια πηγή πληροφοριών και να συνεχίσουν την αναζήτηση γνώσης και κατανόησης των κοινωνικών φαινομένων μέσω των σελίδων των πρακτικών μας.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να κατεβάσετε τα πρακτικά, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας στη διεύθυνση https://iake.weebly.com/praktika2023.html.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί