Ετελείωσεεε: Το 2022 ο Αυγενάκης… “αναβάθμιζε” με 1 εκ. € το Παγκρήτιο στάδιο αλλά το 2024 κατέρρευσε το στέγαστρο…

Ήταν Σάββατο 2 Απριλίου 2022 όταν σε πανηγυρικό κλίμα υπογράφονταν δύο προγραμματικές συμβάσεις «για την περαιτέρω αναβάθμιση του Παγκρητίου Σταδίου» στο Ηράκλειο, από τον τότε δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό, και τον τότε υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. Κόστος πάνω από 1,1 εκατομμύριο €

Μάλιστα, δημοσίευμα του ΑΠΕ ΜΠΕ, έκανε λόγο για «δύο πολύ σημαντικές προγραμματικές συμβάσεις για την περαιτέρω αναβάθμιση του Παγκρητίου Σταδίου» ενώ σημείωνε «ήδη εκτελείται το έργο αντικατάστασης του Δυτικού Στεγάστρου ενώ τους επόμενους μήνες αναμένεται να βγει στον αέρα και ο διαγωνισμός για την ενεργειακή αναβάθμιση του Παγκρητίου».

Δείτε επίσης:

Αποκολλήθηκε τμήμα από το στέγαστρο του Παγκρητίου Σταδίου – Κλείνει επ’ αόριστον

Αυτά είναι: 1 εκ. € μόνο για μελέτες 4ώροφου κτιρίου… VIP και VVIP στο Παγκρήτιο, ενώ τα αθλητικά σωματεία πένονται…

Βαρύ κλίμα για τον Αυγενάκη στου Μαξίμου λόγω ΟΑΚΑ, κονδυλίων που “χάθηκαν” και… δημοτικών εκλογών Ηρακλείου!

Ο Λευτέρης Αυγενάκης στις δηλώσεις του προσδιόριζε περίπου ως… ιστορική εκείνη την ημέρα: «Είναι μια σπουδαία ημέρα, καθώς δρομολογείται η περαιτέρω αναβάθμιση του Παγκρητίου Σταδίου. Ο αναγκαίος εκσυγχρονισμός του έπειτα από σχεδόν 20 χρόνια και η μετατροπή του σε υπερσύγχρονο και λειτουργικό Στάδιο, θα του δώσει τη δυνατότητα να μπορεί να φιλοξενήσει ξανά σπουδαίες διεθνείς διοργανώσεις, ποικίλλων αθλημάτων.

Φευ, δύο χρόνια μετά και συγκεκριμένα το βράδυ της Δευτέρας (29/1) τμήμα, περίπου, 50 μέτρων του στεγάστρου του Παγκρητίου Σταδίου κατέρρευσε λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην Κρήτη.

Το Παγκρήτιο Στάδιο σφραγίστηκε καθώς είναι ορατός ο κίνδυνος αποκόλλησης και άλλων τμημάτων του στεγάστρου, με άγνωστο, μέχρι στιγμής, το πότε θα γίνει η εκτίμηση της κατάστασης και κυρίως οι εργασίες αποκατάστασης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί