Βαρύ κλίμα για τον Αυγενάκη στου Μαξίμου λόγω ΟΑΚΑ, κονδυλίων που “χάθηκαν” και… δημοτικών εκλογών Ηρακλείου!

Τι έγιναν τα εκατομμύρια που είπε ότι είχαν διατεθεί για το στέγαστρο; Επιχορηγήσεις σε σωματεία για ψηφαλάκια, λένε πολλοί στην κυβέρνηση και τη ΝΔ!- Ο Κ. Μητσοτάκης τον αγνόησε και δεν τον είχε μαζί του στην περιοδεία του στην Πελοπόννησο, όπου ανακοίνωσε ενισχύσεις και για πλημμυροπαθείς αγρότες .- Η μη στήριξη Καραμαλάκη στο δήμο Ηρακλείου και η χρέωση μιας ενδεχόμενης ήττας.

Η χθεσινή ανάρτηση του πρώην υπουργού Κώστα Καραμανλή, με την οποία “κάρφωσε” ξεκάθαρα τον νυν υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και πρώην υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, “ξεσκέπασε” το πρόβλημα που υπάρχει στο Μέγαρο Μαξίμου για τον γαλάζιο βουλευτή του Ηρακλείου.

Οι πληροφορίες του Candiadoc, αλλά και οι ενδείξεις, “λένε” ότι πρωθυπουργός φέρεται σφόδρα δυσαρεστημένος με τον άλλοτε “προστατευόμενό” του καθώς ο κ. Αυγενάκης είναι πρωταγωνιστής σε δυο τουλάχιστον υποθέσεις που προκαλούν πονοκέφαλο στο πρωθυπουργικό περιβάλλον και ο κ. Μητσοτάκης δέχεται εισηγήσεις ακόμα και να απολύσει τον άλλοτε έμπιστό του!

Η χθεσινή καταγγελία Καραμανλή δεν είναι το μόνο στοιχείο που δείχνει τη δυσαρέσκεια στην κυβέρνηση. Προηγήθηκε η επίσκεψη Μητσοτάκη σε περιοχές της Πελοποννήσου και η εξαγγελία ενισχύσεων σε αγρότες που επλήγησαν από πλημμύρες και άλλα φυσικά φαινόμενα. Περιοδεία που έγινε χωρίς την παρουσία Αυγενάκη, του αρμόδιου δηλαδή υπουργού, σε κατεξοχήν αγροτικές περιοχές, όπως είναι η Κόρινθος.

Το στέγαστρο Καλατράβα

Για το κυβερνητικό φιάσκο με το στέγαστρο Καλατράβα, φαίνεται ότι όλες οι ευθύνες πέφτουν πάνω στον κ. Αυγενάκη, ακόμα και λόγω δικών του δηλώσεων, όχι μόνο λόγω του “καρφώματος” Καραμανλή.

Στις 20 Ιουλίου 2021, παρουσία του τότε υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ο πρωθυπουργός παρουσίαζε το master plan «ΟΑΚΑ 2.0» για τον πλήρη εκσυγχρονισμό και την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών.

Οταν πήρε τον λόγο ο Λευτέρης Αυγενάκης είπε ότι «με σκληρή δουλειά συντηρήσεων και αναβαθμίσεων, καθημερινά τα δύο τελευταία χρόνια, οικοδομήσαμε υγιείς βάσεις, ώστε σήμερα να οραματιζόμαστε το αύριο για ένα υπερσύγχρονο ΟΑΚΑ: Εναν υπερτοπικό πόλο μέσα από την εξασφάλιση 43.500.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας».

Το ποιες ήταν ακριβώς οι συντηρήσεις και οι αναβαθμίσεις που έγιναν από το 2019 έως το 2021 στο ΟΑΚΑ για τις οποίες μίλησε ο τότε υφυπουργός καλείται να τις εξηγήσει τώρα, μετά τη συντριπτική μελέτη για την επικινδυνότητα μιας στέγης που «έβρεχε» όγκους από σίδερα, όπως έχει καταγγείλει από το 2012-14 ο Ολυμπιονίκης Πέτρος Γαλακτόπουλος, υπεύθυνος τότε του σταδίου.

Επίσης στις 23 Δεκεμβρίου 2022, σε άρθρο του κ. Αυγενάκης στον φιλοκυβερνητικό Τύπο αναφερόταν: «Σήµερα πια υλοποιούµε µε συνέπεια και µε απόλυτη προσήλωση στον στόχο που έχουµε θέσει ένα µελετηµένο πρόγραµµα. (…) Με κυρίαρχη, βέβαια, τη ριζική ανακαίνιση του ΟΑΚΑ (ενεργειακή αναβάθµιση, συντήρηση κατασκευών Καλατράβα, περιβάλλων χώρος, Ολυµπιακό Κέντρο Υγρού Στίβου µε 11 πισίνες κ.ά.). Αξιοποιούµε όλα τα χρηµατοδοτικά εργαλεία, όπως π.χ. τα 54.000.000 από το Ταµείο Ανάκαµψης, η συνεργασία -χωρίς ταµπού και προκαταλήψεις- µε τον ιδιωτικό τοµέα (τη Lamda Development και άλλες εταιρίες) και την Περιφέρεια Αττικής κ.ά.».

Πού πήγαν λοιπόν όλα αυτά τα χρήματα; Έγιναν… επενδύσεις για ψήφους, λένε “φίλοι” του γαλάζιου από τη Μεσαρά. “Φίλοι” δηλαδή εντός ΝΔ και εντός κυβέρνησης. Έγιναν, με άλλα λόγια, σε χίλια κομμάτια για να δοθούν ως επιχορηγήσεις ακόμα και σε σωματεία σφραγιδες, κυρίως στο Ηράκλειο, ώστε να διασφαλιστεί η εκλογή Αυγενάκη!

Τα λέγαμε εμείς τότε από το Candiadoc, αλλά ουδείς εισαγγελέας παρενέβη. Ξέρετε, (και) τότε που μετέφερε το γραφείο του υπουργού στο Ηράκλειο, από τον Μάρτη μέχρι το καλοκαίρι και μοίραζε, μοίραζε…

Δείτε:

Πάρτι Αυγενάκη με το δημόσιο χρήμα: Eκλογική εκστρατεία με χρήμα του κράτους! – Σπατάλη 10δων χιλιάδων € μόνο τον Απρίλιο! (έγγραφα)

Οι δημοτικές στο Ηράκλειο

Το άλλο θέμα που έχει κάνει τον κ. Μητσοτάκη να βγάζει φωτιές με τον Αυγενάκη είναι οι δημοτικές εκλογές του Ηρακλείου. Το περιβάλλον του πρωθυπουργού χρεώνει στον κ. Αυγενάκη τη μη στήριξη στον επίσημο υποψήφιο, επιλογή όχι απλά της ΝΔ αλλά του ίδιου του προέδρου της: τον άλλοτε αρχηγό της ΕΛΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη.

Εξ’ αρχής ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης πήγε κόντρα στην επιλογή για τον Μ. Καραμαλάκη, που στηρίζει η πλευρά των Σενετάκη – Κεφαλογιάννη. Αρχικά στήριξε τον Γιώργο Αλεξάκη, που ανακοίνωσε αλλά στη συνέχεια απέσυρε την υποψηφιότητά του.

Δείτε:

Δήμος Ηρακλείου: Αποσύρεται ο Γιώργος Αλεξάκης

Και τώρα εμφανίζεται, κρυφά ή φανερά, να προωθεί τις υποψηφιότητες δικών του ανθρώπων στο ψηφοδέλτιο του Αλέξη Καλοκαιρινού. Υποψηφιότητες όπως του στενού συνεργάτη του και μέλους της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ, Μανόλη Χαιρέτη (ασφαλώς δε θα ήταν υποψήφιος κόντρα στον επίσημο της ΝΔ αν δεν είχε την παρότρυνση Αυγενάκη). Μάλιστα δε χάνει ευκαιρία αυτή τη στήριξη να την εκδηλώνει μέσω σχολίων που διοχετεύει σε φίλια τοπικά μέσα.

Εφόσον τελικά υπάρξουν αποφάσεις και πρωτοβουλίες Μητσοτάκη για την περίπτωση Αυγενάκη, λένε οι πληροφορίες του Candiadoc, θα ανακοινωθούν μετά τις δημοτικές εκλογές. Για να χρεωθεί και μια ενδεχόμενη ήττα του “στρατηγού”…

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί