Αυτά είναι: 1 εκ. € μόνο για μελέτες 4ώροφου κτιρίου… VIP και VVIP στο Παγκρήτιο, ενώ τα αθλητικά σωματεία πένονται…

Την ώρα που ο αθλητισμός, σχεδόν σε όλες τους τις εκφάνσεις, μένει χωρίς χρηματοδότηση και μετατρέπεται σε φτωχό συγγενή, παρά τα μεγάλα λόγια και τις παράτες, στο Ηράκλειο, με ανάλογες παράτες, υφυπουργός Αθλητισμού και δήμαρχος Ηρακλείου υπέγραψαν συμφωνία για τη δημιουργία τετραώροφου κτιρίου (!) δίπλα στο Παγκρήτιο στάδιο προκειμένου να φιλοξενούνται επιχειρηματικές δραστηριότητες και … VIP και Very VIP, γιατί “προφανώς” αυτό έλειπε από τον αθλητισμό της Κρήτης…

Τη συμφωνία υπέγραψαν ο δήμαρχος Ηρακλείου και ο υφυπουργός Αθλητισμού, με παράτες και θριαμβολογίες, Το κόστος μόνο για τις μελέτες μέχρι και τις αδειοδοτήσεις, χωρίς τις εργασίες, ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ! Όπως φαίνεται για τους VIP και Very VIP, λεφτά υπάρχουν, σε αντίθεση, παράδειγμα, με τα αθλητικά σωματεία του Ηρακλείου που με εράνους προσπαθούν να υπάρχουν…

Διαβάστε το απόσπασμα από την ανακοίνωση του δήμου για τη σύμβαση:

“… η πρώτη προγραμματική σύμβαση αφορά στην εξασφάλιση της χρηματοδότησης μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) για την εκπόνηση των μελετών, των τευχών δημοπράτησης και των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων για την ανέγερση νέου τετραώροφου κτιρίου, το οποίο θα αποτελεί επέκταση της αθλητικής εγκατάστασης του Παγκρητίου. Ο προϋπολογισμός της σύμβασης είναι 1.002.107,13 ευρώ.
Το κτίριο προορίζεται για να στεγάσει γραφεία, διοικητικούς και συνεδριακούς χώρους, αίθουσες τύπου, VIP και VVIP, σουίτες κ.ά. Από τη στιγμή που θα ανατεθεί η μελέτη το χρονοδιάγραμμα για να υλοποιηθεί είναι 18 μήνες”.

Στη συνέχεια ο κ. Αυγενάκης μίλησε για μια “σπουδαία ημέρα”…

Στην ανακοίνωση ήδη αντέδρασε το ΚΚΕ Ηρακλείου, αναφέροντας σε ανακοίνωσή του:

Σχόλιο με αφορμή την υπογραφή σύμβασης μεταξύ του υφυπουργού αθλητισμού και του δημάρχου Ηρακλείου για την ανέγερση τετραώροφου κτιρίου στο Παγκρήτιο Στάδιο αξίας 1 εκ €.

Η σύμβαση ενός εκατομμυρίου ευρώ μεταξύ του κ Αυγενάκη και του κ Λαμπρινού για την αναβάθμιση της επιχειρηματικής αξιοποίησης του Παγκρητίου αποτελεί πρόκληση για τα δεκάδες ποδοσφαιρικά και άλλα αθλητικά σωματεία του Ηρακλείου τα οποία έχουν χρόνια να δουν το χρώμα του.. ευρώ ως επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Πόσο μάλλον όταν ιστορικά σωματεία και ποδοσφαιρικές ακαδημίες κλείνουν γιατί δεν υπάρχουν γήπεδα στο Ηράκλειο και το Παγκρήτιο Στάδιο το “βλέπουν μόνο με το κυάλι”.”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί