Συνεστίαση της ΚΟ Μεσαράς του ΚΚΕ

Πραγματοποιήθηκε η συνεστίαση της ΚΟ Μεσαράς του ΚΚΕ το περασμένο Σάββατο, με την παρουσία πλήθους κόσμου.

Η συνεστίαση ξεκίνησε με χαιρετισμό της Χαράς Λάππα, στελέχους του ΚΚΕ. Αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους,  ευχαρίστησε θερμά τους συντρόφους και τους φίλους που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της συνεστίασης καθώς και το μουσικό σχήμα του Νίκου Σεβαστάκη  που πλαισίωσε την εκδήλωση με παραδοσιακά  τραγούδια. Αναφέρθηκε στις μάχες που έδωσε το προηγούμενο διάστημα το ΚΚΕ για τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους μικρούς επαγγελματίες, τις γυναίκες,  τη νεολαία και στην ανάγκη για δυνατό ΚΚΕ, τη  μοναδική  100% μαχητική, εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση  για τα λαϊκά συμφέροντα. 

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Μανώλης Συντυχάκης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής του ΚΚΕ και βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι βάλλονται από την κυβερνητική πολιτική και τους λέμε ότι δεν πρέπει να συμβιβαστούν με τη μείωση του βιοτικού επιπέδου που επιβάλλει η κυβερνητική πολιτική, το κράτος των λίγων που εκμεταλλεύονται τους πολλούς και οι κυβερνήσεις του, που υποβαθμίζουν τις ανάγκες της κοινωνίας, γιατί υπηρετούν τα τεράστια, κολοσσιαία κέρδη μιας χούφτας. 

Μείζον ζήτημα του τελευταίου διαστήματος αποτελεί η τραγική μείωση των επιδοτήσεων των αγροτών, των κτηνοτρόφων των οποίων το ξεκλήρισμα κατευθύνει η Ευρωπαϊκή Ένωση και εφαρμόζει η εκάστοτε κυβέρνηση, όπως και η τωρινή. Αντίστοιχα και για τους μικρούς επαγγελματίες, τους οποίους η ΕΕ θεωρεί διαρθρωτικό πρόβλημα της οικονομίας. Στο όνομα, λοιπόν, αυτών των κατευθύνσεων, επιβάλλεται φορομπηχτική πολιτική, που χαρατσώνει με έμμεσους και άμεσους φόρους όλο τον λαό και τους ελεύθερους επαγγελματίες και προσφέρει φοροασυλία στους εφοπλιστές και τις μεγάλες επιχειρήσεις. Το ΚΚΕ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, να αυξηθεί το αφορολόγητο όριο, να μπει χέρι στους μεγαλέμπορους και τους μεσάζοντες. 

 Αναρωτιούνται πολλοί: «Είναι κακός ο υπουργός; Είναι ανίκανη η κυβέρνηση;» Εμείς απαντάμε ότι είναι ικανότατοι να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των λίγων, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών.

Την ίδια στιγμή που ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι όαση για το εφοπλιστικό κεφάλαιο που έχει θησαυρίσει μεταφέροντας LNG, υγροποιημένο αέριο, μέσω της Αλεξανδρούπολης, την ίδια στιγμή που οι εφοπλιστές έχουν εθελοντική φορολογία, κατοχυρωμένη με νόμους, το 95% των φόρων πληρώνει ο λαός μας, τα φυσικά πρόσωπα και θα συνεχίσει να ματώνει από τους φόρους!  Ποιος από σας έχει εθελοντική φορολογία; Κανείς. Αντιθέτως, οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις προχωράνε με γοργούς ρυθμούς και αν δεν ήταν το λαϊκό κίνημα να βάζει φρένο, θα ήταν ακόμα πιο πολλοί.

Ταυτόχρονα, κάνουν «πράσινες» μπίζνες, γεμίζοντας κάθε βουνοκορφή με αιολικά πάρκα, ενώ ο λαός στενάζει για να πληρώσει το ρεύμα του και τα καύσιμά του. Για την υγεία και το οδικό δίκτυο δεν δίνουν δεκάρα. Δίνουν μόνο όταν πρόκειται να τα πάρουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και να επενδύσουν για να πληρώνει ο λαός.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, βάζουν πλέον από την πόρτα τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, τάχα μου επειδή τα παιδιά φεύγουν για να σπουδάσουν στο εξωτερικό. Αν τους ένοιαζε πραγματικά η παιδεία του λαού, γιατί δεν ενισχύουν τα δημόσια πανεπιστήμια με προσωπικό, εγκαταστάσεις και εστίες; Αν η κυβέρνηση θέλει να αντιμετωπίσει τη φυγή φοιτητών στο εξωτερικό, γιατί δεν αυξάνει τους εισακτέους στα δημόσια πανεπιστήμια με βάση τις αυξανόμενες κοινωνικές ανάγκες για επιστημονικό δυναμικό; Γιατί έβαλε την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και σχεδιάζει νέους «κόφτες» προς την Ανώτατη Εκπαίδευση, με το Εθνικό Απολυτήριο; Γιατί δεν επιτρέπει στα παιδιά που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις να κατοχυρώνουν βαθμολογίες και να ξαναδίνουν εξετάσεις για δεύτερη και τρίτη χρονιά σε λιγότερα μαθήματα; Οφείλουμε να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στο νέο νομοσχέδιο για την παιδεία: Ποτέ και πουθενά η συνύπαρξη ιδιωτικού τομέα και δημόσιου δεν ήταν υπέρ του δημοσίου. Και κανένα κόμμα δεν έχει αντίρρηση, εκτός του ΚΚΕ. Θα δώσουμε μάχη να μην περάσει και μέσα, να κυρίως έξω από την Βουλή.

 Επιπλέον, ο βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι την κρισιμότητα της περιόδου που η φωτιά του πολέμου απλώνεται όλο και περισσότερο στη Μέση Ανατολή, με τις επιδρομές των ΗΠΑ και Βρετανίας στην Υεμένη. Το ΚΚΕ – είπε-  καλεί τον λαό να εκφράσει ακόμα πιο αποφασιστικά την καταδίκη του στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος – δολοφόνο Ισραήλ και τους συμμάχους του. 

Για συζήτηση για το επικείμενο νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών ο Μανώλης Συντυχάκης ανέφερε : Το δικαίωμα του καθένα στον σεξουαλικό προσδιορισμό είναι αδιαπραγμάτευτο. Όμως άλλο αυτό και άλλο το να εμπορευματοποιείται η τεκνοποίηση, μέσω των παρένθετων μητέρων, η οποία έχει εξελιχθεί σε μια μπίζνα δισεκατομμυρίων κερδών, σημειώνοντας ότι οι ευάλωτες, φτωχές γυναίκες θα διαθέτουν το σώμα τους και μάλιστα με απόφαση του υπουργού Υγείας γίνεται εμπορική πράξη που τιμολογήθηκε σε 20.000 ευρώ. Επισήμανε ότι η γονεϊκότητα δεν είναι δικαίωμα του ζευγαριού, αλλά υποχρέωση των γονιών απέναντι στα παιδιά και πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ δεν μπορεί να συμφωνήσει με μία θεσμική αποτύπωση του ανορθολογισμού. Αυτά προς το παρόν, σημείωσε. Γιατί θα δούμε και τις συγκεκριμένες διατυπώσεις του νομοσχεδίου της ΝΔ όταν έρθει και θα τα ξαναπούμε πιο αναλυτικά.

Τέλος, ο Μανώλης Συντυχάκης υπογράμμισε ότι η εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ στις πρόσφατες εκλογές μέσα σε έναν αρνητικό συσχετισμό είναι δείκτης ανόδου του κύρους του Κόμματος στην εργατική τάξη και σε όλο τον λαό. Κύρος που έχει καταχτηθεί από το γεγονός ότι το Κόμμα πρωτοστάτησε σε όλα τα κρίσιμα μέτωπα της προηγούμενης περιόδου.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη με χιλιάδες εργαζόμενους, νέους ανθρώπους που εγκαταλείπουν τα αδιέξοδα της σοσιαλδημοκρατίας και των άλλων αστικών κομμάτων, για να ξαναδυναμώσουμε την ελπίδα. Απευθύνουμε σε όλους αυτούς κάλεσμα συμπόρευσης και κοινής δράσης. Απέναντι στην απογοήτευση, τη μοιρολατρία και τον συμβιβασμό που καλλιεργούν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ  και άλλες δυνάμεις, το ΚΚΕ επιμένει ότι η ελπίδα για τον λαό είναι εδώ. Βρίσκεται στον δρόμο της σύγκρουσης με αυτή την πολιτική, με αυτό το σύστημα, τις κατευθύνσεις της ΕΕ, τις δεσμεύσεις του ΝΑΤΟ, στον αγώνα για το δίκιο του λαού, με εστίες αντίστασης παντού και το ΚΚΕ μπροστά!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί