Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και οι ΔΕΥΑ πρέπει να ενισχυθούν, όχι να ξεπουληθούν

Στη Δ.Ε.Υ.Α.Η. ο Χάρης Μαμουλάκης (video)

Στις εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Υ.Α. Ηρακλείου βρέθηκε ο Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, πραγματοποιώντας συνάντηση με τον Γενικό Δ/ντη Μανώλη Κοσμαδάκη, τον Οικονομικό Δ/ντη Σοφοκλή Φουκαράκη και τον Πρόεδρο των Εργαζομένων Μανόλη Σκεπασιανο.

Η επικείμενη κατάργηση των ΔΕΥΑ, ο κίνδυνος ιδιωτικοποίησης του νερού και διάφορα ζητήματα των εργαζομένων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης, με τον Χάρη Μαμουλάκη να τονίζει σε δήλωσή του: «Οι εργαζόμενοι είναι ανάστατοι ενόψει του επικείμενο νομοσχεδίου της Κυβέρνησης ΝΔ, που ουσιαστικά καταργεί αιφνίδια και ακαριαία το σύνολο των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης της χώρας. Στόχος της ΝΔ είναι να δημιουργήσουν 12 – 13 δήθεν ευέλικτα σχήματα, με στελέχη τοποθετημένα από την Κυβέρνηση στις τοπικές κοινωνίες για να απορροφήσουν, δηλαδή να κατευθύνουν, το 1,5 δισ. ευρώ – τουλάχιστον – από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας, σε λίγους και εκλεκτούς. Στους γνωστούς εργολάβους με τους οποίους η Κυβέρνηση της ΝΔ συνεργάζεται άοκνα τόσα χρόνια.

Το νερό είναι δημόσιο αγαθό. Και δεν θα ιδιωτικοποιηθεί! Είμαστε αποφασισμένοι να το υπερασπιστούμε μέχρι τέλους. Αλλά και οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας, είναι πόροι που πρέπει να κατευθυνθούν δίκαια και ισότιμα σε όλους τους πολίτες. Όχι σε 4-5 ΑΦΜ.

Οι δημοτικές επιχειρήσεις είναι ακόμη ζωντανές χάρη στην προσπάθεια των εργαζομένων και των διοικήσεών τους. Δεν μπορούν να καταργηθούν μια ημέρα έτσι αιφνίδια επειδή το θέλει ο κ. Μητσοτάκης. Πρέπει διατηρηθούν και να ενισχυθούν στελεχιακά. Να τους δοθούν πόροι αλλά και να εκμεταλλευτούν το πολύ σημαντικό εργαλείο των Ενεργειακών Κοινοτήτων, για να είναι αυτόνομες και ενεργειακά. Αυτή είναι η λύση. Όχι το ξεπούλημά τους.».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί