Αρχιμανδρίτης έδιωξε από κοπή πίτας τον Χρηστίδη του ΠΑΣΟΚ επειδή ψήφισε το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Καταστάσεις που εξέπεμπαν ρατσιστικό μίσος και ομοφοβία εξελίχθηκαν στην Ηλιούπολη με αρνητικό πρωταγωνιστή τον αρχιμανδρίτη Σεραφείμ, που ιερουργεί στην εκκλησία της Αγ. Μαρίνας, Τον αρχιμανδρίτη καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ για την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του βουλευτή Παύλου Χρηστίδη, «στοχοποιώντας ακόμα και την οικογένειά του με φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», όπως επισημαίνεται από τη Χαριλάου Τρικούπη. Το επίδικο ήταν η υπερψήφιση από τον βουλευτή του νόμου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο και την επέκτασή του στα ομόφυλα ζευγάρια.

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό , ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ εξήρε την παρουσία της βουλευτή της ΝΔ Αννας Καραμανλή («άξια βουλεύτρια, ΜΑΝΑ, γνήσια Ελληνίδα»), που δεν είχε ψηφίσει το νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Αντίθετα, με αφορμή την παρουσία του Παύλου Χρηστίδη σε συνεστίαση των Αρκάδων Ηλιούπολη, τον κατακεραύνωσε περιγράφοντάς τον ως βουλευτή που «παρά το ότι είναι ο ίδιος κατά φύση πατέρας, με απίστευτη ελαφρότητα συνευδόκισε στο να “δολοφονηθούν” αθώες ψυχές παιδιών που θα καταστούν ιδιοκτησίες οικιακών συνυπάρξεων των plus, κάθε αφύσικου δικαιωματισμού, με ότι αυτό γνωρίζουμε ότι συνεπάγεται». Μάλιστα, επένδυσε την ανάρτησή του στο fb με φωτογραφίες του ίδιου με την οικογένειά του και το παιδί του και με υβριστικούς χαρακτηρισμούς.

Η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ήταν σφοδρή. Η Χαριλάου Τρικούπη κατηγόρησε τον αρχιμανδρίτη Σεραφείμ για παραλήρημα μίσους το οποίο πάντως το ΠΑΣΟΚ το εντάσσει στο πλαίσιο μεμονωμένων συμπεριφορών που δεν συνάδουν με την πνευματικότητα αλλά και το έργο, που επιτελεί στην ελληνική κοινωνία η Εκκλησία.

Τι έγραψε ο αρχιμανδρίτης

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό, ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ σημείωσε: «Με ιδιαίτερη διάκριση έφτασε το πρωί στο ναό Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης – Agia Marina Ilioupolis Ενορία η άξια βουλεύτρια, ΜΑΝΑ, γνήσια Ελληνίδα, Anna Karamanli. Ο εφημέριος π. Ιωάννης, αντιληφθείς την παρουσία της ανάμεσα στο λαό, την καλοσώρισε, την χαιρέτησε και την ευχαρίστησε για την ηρωική στάση της με το καθαρό ΌΧΙ, στο απάνθρωπο νομοθέτημα, πάρα την πίεση, τον εκφοβισμό, και ότι άλλο υπέστη από το άνομο διευθυντήριο της καταστραφικότερης κυβέρνησης των νεοτέρων χρόνων, που κατάντησε τους Έλληνες να ζουν με κουπόνια.

»Αντίθετα, μία ώρα καθυστέρησε η ευλογία και κοπή της αγιοβασιλειόπιτας του συλλόγου Αρκάδων Ηλιουπόλεως, έως της επιτεύξεως αποχωρήσεως από το χώρο της συνεστιάσεως του απάνθρωπου βουλευτή Παύλος Χρηστίδης, που παρά το ότι είναι ο ίδιος κατά φύση πατέρας, με απίστευτη ελαφρότητα συνευδόκισε στο να “δολοφονηθούν” αθώες ψυχές παιδιών που θα καταστούν ιδιοκτησίες οικιακών συνυπάρξεων των plus, κάθε αφύσικου δικαιωματισμού, με ότι αυτό γνωρίζουμε ότι συνεπάγεται».

Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ

«Σε ένα παραλήρημα μίσους ο αρχιμανδρίτης του Ι. Ν. Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης, Σεραφείμ, καταφέρεται εναντίον του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Παύλου Χρηστίδη, στοχοποιώντας ακόμα και την οικογένειά του με φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

»Η θεσμοθέτηση της ισότητας στον πολιτικό γάμο και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων χωρίς εξαιρέσεις αποτελεί υποχρέωση κάθε ευνομούμενης Πολιτείας. Τέτοιες μεμονωμένες συμπεριφορές δεν συνάδουν με την πνευματικότητα αλλά και το έργο, που επιτελεί στην ελληνική κοινωνία η Εκκλησία».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί