Μεταμόσχευση ήπατος από ζωντανό δότη: Εξιτήριο για την 23χρονη Κρητικιά που έλαβε το μόσχευμα από τον πατέρα της

Για τη νέα της ζωή στα 23 της μετά τη μεταμόσχευση ήπατος με δότη τον πατέρα της, μίλησε η Ελένη Αϊλαμάκη, έχοντας στο πλάι της τους γονείς της αλλά και το επιστημονικό προσωπικό που την χειρούργησε. Η μεταμόσχευση έγινε πριν 10 ημέρες στο νοσοκομείο «Λαϊκό» και είναι η πρώτη στη χώρα μας από ζώντα δότη. «Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανη που το ΕΣΥ μπορεί να διενεργεί τόσο δύσκολες μεταμοσχεύσεις», δήλωσε ο Υπουργός Υγείας.

Δείτε:

50χρονος πατέρας από την Κρήτη χάρισε τη ζωή στην 23χρονη κόρη του – Η πρώτη μεταμόσχευση ήπατος στη χώρα μας από ζώντα δότη

Η Ελένη Αϊλαμάκη, είπε στην ΕΡΤ: «Είμαι ευγνώμων που ο μπαμπάς μου μπόρεσε να κάνει μια τέτοια πράξη. Τα λόγια είναι περιττά» και πρόσθεσε πως «είχα σιγουριά μέσα μου ότι όλα θα πάνε καλά. Ευχαριστώ πάρα πολύ τον γιατρό μου και την ομάδα του».

https://www.ert.gr/webtv/live-uni/vod/dt-uni-vod.php?f=2024/tv/ianouarios/20240112-DELTIO18-METAMOSXEUSH.mp4&bgimg=https://www.ert.gr/themata/photos/2024/01/20240112-DELTIO18-METAMOSXEUSH.jpg

Ο Σπύρος Αϊλαμάκης, δότης και πατέρας της Ελένης είπε πως «αντικρίζοντας το παιδί μου ένιωσα σιγουριά και χαρά που μπορούσα να είμαι εγώ ο δότης για να σώσω το παιδί μου».

Πρόκειται για μια σπουδαία εξέλιξη που αλλάζει τα δεδομένα των μεταμοσχεύσεων στη χώρα μας, δίνοντας ελπίδα σε πάρα πολλούς ασθενείς που αναμένουν μόσχευμα.

Η παρθενική μεταμόσχευση ήπατος από ζώντα δότη πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Λαϊκό Νοσοκομείο από τον καθηγητή Χειρουργικής και Μεταμοσχεύσεων Γεώργιο Σωτηρόπουλο.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Να ευχαριστήσω την Ελένη που με εμπιστεύτηκε. Να ευχαριστήσω το ιατρικό και νοσηλευτικό team. Η επέμβαση έγινε σε μέρα αργίας που όλοι έκοψαν τις άδειες τους για να συμμετέχουν. Ευχαριστούμε τον διοικητή του νοσοκομείου. Καλέσαμε και γιατρό από το εξωτερικό γιατί χρειάζεται ομάδα έμπειρη για να την υποστηρίξει. Αυτή η επέμβαση είναι πολύ εξειδικευμένη», δήλωσε ο ίδιος.

Κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο, ο Υπουργός Υγείας κ. ‘Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Είμαστε πάρα πολύ υπερήφανοι που το Εθνικό Σύστημα Υγείας μπορεί να διενεργεί τόσο εξειδικευμένες και δύσκολες μεταμοσχευτικές επεμβάσεις. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για το «Λαϊκό» νοσοκομείο μας, μία εξαιρετική πανεπιστημιακή κλινική. Ευχαριστούμε το Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο οποίο ανήκει το Λαϊκό Νοσοκομείο και ιδιαίτερα τον καθηγητή κύριο Σωτηρόπουλο, που έδωσε ελπίδα σε πάρα πολλούς ασθενείς ότι μπορούν να γλιτώσουν από μία τόσο σοβαρή ασθένεια.

Η Ελένη, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και το Γενικό Νοσοκομείο του Ηρακλείου που καθοδήγησε με τον καλύτερο τρόπο αυτήν και την οικογένειά της.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί