Σάββατο δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για το «ξήλωμα» της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Το Σάββατο δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για το «ξήλωμα» της Επιτροπής Ανταγωνισμού με την απομάκρυνση της προέδρου της αρχής Βασιλικής Θάνου και άλλων μελών της επιτροπής, παρότι και η επιστημονική επιτροπή της Βουλής έκρινε μη σύννομη την απομάκρυνση και αυτή αντιτίθεται στο ευρωπαϊκό δίκαιο.

Στο ΦΕΚ αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Η ιδιότητα του Προέδρου, του Αντιπροέδρου και του μέλους (τακτικού ή αναπληρωματικού) της Επιτροπής Ανταγωνισμού είναι ασυμβίβαστη με την οποιαδήποτε μορφής κατοχή θέσης ή ανάθεση καθηκόντων ή απόσπαση ή άλλως απασχόληση στο γραφείο του πρωθυπουργού ή σε γραφείο της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού ή σε γραφείο μέλους της Κυβέρνησης ή σε πολιτικό γραφείο μέλους της Κυβέρνησης ή στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης ή σε γραφείο Γενικού ή Ειδικού Γραμματέα Υπουργείου, για μια πενταετία μετά την λήξη της εν λόγω κατοχής θέσης ή της ανάθεσης ή της απόσπασης ή της απασχόλησης αντιστοίχως , συμπεριλαμβανομένων της απόσπασης υπαλλήλου ή της κατοχής θέσης μετακλητού υπαλλήλου, συμβούλου, συνεργάτη ή έμμισθου/άμισθου προϊστάμενου σε ένα από τα ως άνω γραφεία ή στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης».

Υπενθυμίζεται ότι η Βασιλική Θάνου έχει δηλώσει πως δεν θα παραιτηθεί καθώς με αυτόν τον τρόπο θα ήταν σαν να συμπράττει στην παράνομη διάταξη.

Στο μεταξύ, ακόμα δεν έχει υπάρξει αντίδραση της αρμόδιας Ευρωπαίας Επιτρόπου κ. Βεστάγκερ στις επιστολές της Ελληνικής Επιτροπής. Η ευρωπαία επίτροπος έχει μιλήσει με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με την κυβερνητική ενημέρωση να αναφέρει απλώς ότι «ο πρωθυπουργός ενημέρωσε αναλυτικά την κ. Βεστάγκερ για όλα τα θέματα της ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού».

Πλέον τα μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού ενδεχομένως να προσφύγουν δικαστικά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί